Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık meclisinde tüm kararlar oy birliğiyle

Ayvalık meclisinde tüm kararlar oy birliğiyle

Ayvalık Belediye Meclisi Ocak 2015 olağan meclis toplantısını Ayvalık Ticaret Odası Salonunda yaptı.

Ayvalık Belediye Meclisi Ocak 2015 olağan meclis toplantısını Ayvalık Ticaret Odası Salonunda yaptı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlık yaptığı toplantıda, ilk gündem maddesi olarak 2015 yılının meclis toplantılarının yapılacağı tarihin belirlenmesi, 2015 yılı içerisinde meclisin tatil yapacağı ayın tespiti oylandı.
Toplantıda ayrıca meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi, meclis üyelerinin huzur haklarının tespiti, Denetim Komisyonunun seçimi, Denetim Komisyonuna katılacak uzman kişilere verilecek ücretin tespiti, zabıta personelinin fazla mesai çalışma ücretlerinin tespiti, memur kadro derece değişikliği, 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesi, 3. fıkrası uyarınca 2015 yılında tam zamanlı sözleşmeli personel olarak görev yapacakların net ücretlerinin belirlenmesi, Plan ve Proje Müdürlüğünün çalışma ve görev yönetmeliği, Etüt Proje Müdürlüğünün yerine Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün kurulması, Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulması, Meclis İmar Komisyonundan gelecek olan konular, İmar Dairesi ve diğer birimlerden gelen konular ele alındı.
2015 yılının meclis toplantılarının her ayın ilk Çarşamba günü, bugünün tatile rastlaması halinde sonraki mesai gününde yapılması, 2015 yılı içerisinde yapılacak meclis toplantılarında tatil yapılmaması ve yılın 12 ayı süresince meclis toplantılarının sesli ve görüntülü olarak yayınlanması, belediye meclis üyelerinin huzur haklarının brüt 103 lira 35 kuruş olarak ödenmesi oy birliğiyle edildi.
CHP’den Mehmet Ali Tuncel ve Dilek Saraçoğlu, MHP’den de Halil Gür, kapalı oylama usulüyle Meclis Denetim Komisyonu üyeliklerine seçilirken, Denetim Komisyonuna gerekli görülmesi halinde katılacak olan uzman bir kişi için ödenecek ücret 158 lira olarak belirlendi.
Zabıta personelinin fazla mesai çalışma ücretlerinin kanunen aylık 403 lira olarak kabul edilirken, memur kadro derece değişikliği, net ücretleri ise; derece değişikliklerine göre tespit edilmesine karar verildi.
5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesi, 3. fıkrası uyarınca 2015 yılında tam zamanlı sözleşmeli personel olarak görev yapan 6 personelin net ücretleri de devletin tanıdığı taban fiyatlar üzerinden yeniden belirlendi.
Plan ve Proje Müdürlüğü bölümü bulunmayan Ayvalık Belediyesi’nde, İmar Başkanlığından ayrı olarak faaliyet gösterecek Plan ve Proje Müdürlüğü ile belediye bünyesindeki kültür ve sosyal işlerinin ayrılması ve Etüt Proje Müdürlüğünün yerine Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün kurulmasına karar verildi.
Kurulacak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri, engellilere yönelik hizmetler, engelsiz taksi adını taşıyan engellilerin ulaşımlarını sağlayacak bir projenin yürütülmesi için ve benzeri sosyal konuların tek bir çatı altında yürütüleceği dile getirildi.
Ayvalık Belediyesi olarak ilçenin belirli noktalarına radar ve güvenlik kamerası konularak, Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne araç trafiği ve ilçenin güvenliğinin sağlanmasına ait Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulması ile ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda, hastane ve yeni garaj taksi dolmuş hattının güzergahı ile ilgili Kent Birlik Kooperatifinin itirazıyla bu hatların mahkeme kararıyla iptal edildiğini açıklayan Başkan Gençer, söz konusu hatlarda taksi dolmuşçuların mağduriyet lerinin giderilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözüm üretmeye çalıştıklarını belirterek toplantıyı bitirdi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli