Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ayvalık Belediyesi’nin ilk kültür yayını çıktı

Ayvalık Belediyesi’nin ilk kültür yayını çıktı

Ayvalık Belediyesi’nin “Kültür Yayınları” kapsamındaki ilk çalışması olan “Şiir ve Öykülerde Ayvalık” kitabının tanıtım toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Ayvalık Belediyesi’nin “Kültür Yayınları” kapsamındaki ilk çalışması olan “Şiir ve Öykülerde Ayvalık” kitabının tanıtım toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi. 
Yayımlanan kitap hakkında bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Ayvalık tutkusunu her zaman dile getiren ve yazlarını ilçemizde geçiren edebiyat dünyamızın değerli isimlerinden Gültekin Emre ve tüm süreçte beraber yol aldıkları Ayvada Yayıncılık ekibine çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 
1942’den günümüze 42 yazar ve şairin 54 eseri ile edebiyatımıza yansıyan “Ayvalık” temalı bir antoloji çalışması olduğunu dile getiren Başkan Ergin, edebiyat yönü çok güçlü bu seçkiye, yine Ayvalık ile ilgili çalışmalarını sürdüren 12 ressamın,18 deseniyle kitaba eşlik ettiğini ifade etti. 
Başkan Ergin, önümüzdeki süreçte yeni kitapların basımıyla ilgili hazırlıkların sürdürüldüğü müjdesini de verdi. 
Cumhuriyet tarihinde ilk kurulan belediyelerinden olan Ayvalık Belediyesi’nin bünyesinde daha önceki yıllarda kültür yayınları adı ile birkaç yayın bulunduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mesut Ergin, şöyle konuştu: “Bunların hepsi de Ayvalık için çok değerli çalışmalar olmasına rağmen, ilk kez bir kültür yayınımızın hazırlık çalışmaları bir yayınevi tarafından gerçekleştirilmiş ve ISBN alınmıştır. Bu açıdan Şiir ve Öykülerde Ayvalık kitabı, Ayvalık Belediyesi Kültür Yayınları için bir milat kabul edilebilir. Bizler de Ayvalık Belediyesi olarak, Şiir ve Öykülerde Ayvalık kitabı ile kültür yayınları projesini hayata geçirmiş bulunmaktayız. Ayrıca projemiz kapsamında 3 kitabın daha hazırlandığını halkımıza duyurmak ve müjdelemek isteriz. Ayvalık Belediyesi Kültür Yayınlarının yeni kitaplarını, yakın zamanda sizlerle paylaşacak olmanın heyecanını şimdiden yaşıyoruz. Bu ilk kitabımızı, tüm halkımıza ve edebiyat tutkunlarına armağan ediyor, keyifli okumalar diliyoruz.” 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı