Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ayvalık Belediyesi can dostlar için mama üretim tesisi kurdu

Ayvalık Belediyesi can dostlar için mama üretim tesisi kurdu

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin bir ilki daha başarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin bir ilki daha başarmanın mutluluğunu yaşıyor. 
Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan can dostlarının daha sağlıklı ve güvenli beslenebilmeleri adına belediye kendi mamasını üretiyor. 
Protokol kapsamında kamu kurum, kuruluşları, hastane, yurt ve otellerden özenle toplanan kazan fazlalığı yemekler, can dostlar için mamaya dönüşüyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Mama Üretim Tesisi’nde günlük yaklaşık 150 ile 170 kilogram arası mama üretimi yapılıyor. Böylece hem tasarruf ediliyor hem de sıfır atık kapsamında israf önlenmiş oluyor. 
Ayvalık Belediyesi’ne bağlı Atatürk Koruluğu Cunda Mesire Alanı’nda faaliyet gösteren tesisi ziyaret ederek mama üretim süreçleri hakkında bilgiler alan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin “Ayvalık’ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. Balıkesir’de can dostlarımız için mama üretim tesisi kuran ilk ilçeyiz. Biz sesini duyuramayan ve beraber yaşadığımız can dostlarımıza yatırım yapıyor, her zaman onların yanında oluyoruz” dedi. 
Mama Üretim Tesisi’nde günlük ortalama 1.000 ekmek mama olmak için öğütücüden geçiyor. Öğütülen ekmekler yaklaşık 120 kilogram yemek fazlalığı ile karıştırılıp harmanlanıyor. Belirli karbonhidrat kaynaklarının kullanıldığı mamalarda protein kaynakları ile karbonhidrat kaynakları birleştiriliyor. Mamada kepek, ekmek, makarna gibi birçok karbonhidrat kaynağı kullanılıyor. Fermantasyonu için de yoğurt ve yoğurt mayası kullanılan mamalar % 100 organik ve doğal olarak can dostlarıyla buluşuyor. Barınak sakinlerinin çok sevdiği mama sayesinde Ayvalık Belediyesi sıfır atık projesine katkı sunup israfı önlerken, diğer taraftan da ekonomik anlamda enflasyonla birlikte artan mama fiyatlarından tasarruf etmiş oluyor.

Haber Merkezi



Reha Uluçay
6.12.2022 20:02:30
Alkışlar Ayvalık Belediyesine

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı