Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık Belediye meclisi toplandı

Ayvalık Belediye meclisi toplandı

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, toplantıda yaptığı konuşmada, 7 ayda 25 milyon lira borç ödediklerini açıkladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, toplantıda yaptığı konuşmada, 7 ayda 25 milyon lira borç ödediklerini açıkladı.
Ayvalık Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi’nde düzenlendi.
2015 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesinin de görüşüldüğü toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “7 ayda 25 milyon borç ödedik” dedi.
Toplantıda, 2015 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi, 2015 Mali Yılı Gelir Tarifesi, Özel Ağaçlandırma Sahalarıyla İlgili Çalışmalar, Edremit, Güre Termal Turizm Alt Yapı Hizmet Birliği’ne üye seçimi ve Meclis İmar Komisyonundan gelen konular değerlendirildi.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan başkan Gençer; geçtiğimiz ay içerisinde meclis üyesi Ufuk Ova ile birlikte tüm masrafları kendi ceplerinden karşılayarak Almanya’nın Nurnberg kentine yaptıkları inceleme ve araştırma gezisi hakkında bilgi verdi.
Gençer, Bavyera Eyaletinde gerçekleştirdikleri temaslarda bir Alman firmasının ürettiği güneş enerjisi santrali kurulmasına ait brifing aldıklarını, söz konusu Alman şirketin Ayvalık başta olmak üzere Türkiye’de yatırımlar yapacağını, firma ile görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.
Önümüzdeki aylarda Türkiye’ye gelecek olan firma yetkilileriyle görüşeceklerini ve firmaya bir yer tahsis ederek yeni bir gelir kaynağına sahip olabileceklerini paylaşan Gençer, Bavyera eyaletinden birkaç şehir ile yaptıkları kardeş kent görüşmeleri hakkında bilgi verdi.
Ayvalık Merkez olmak üzere Altınova ve Küçükköy Belediyelerinden devraldıkları borcun 96,5 milyon lira olduğunu açıklayan Gençer, “Bu borcun 10 milyon lirası Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi, şu anki borç 69 milyon liradır. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız girişimlerle bu borcun yaklaşık 25 milyonunu ödemeyi başardık. Su gelirleri gitti. Her ay İller Bankasından kesinti ve borçlar kesildikten sonra 100 bin lira para alabiliyoruz. Giderler aynen duruyor, gelirler çok azaldı. Ama her şeye rağmen şu an dönmeyen çarkını döndürmeye çalışıyoruz” dedi.
Ayvalık Kırlangıç Sosyal Merkezi hakkında da bilgi veren Gençer, 12 milyon dolar (Yaklaşık 25 milyon lira) bedeli olan proje kapsamında Kırlangıç Sosyal Tesisinin isminin de değiştirilmeyeceğine vurgu yaptı.
Belediyeye ait 2015 yılı bütçesi toplam 63 milyon 877 bin lira olarak açıklandı.
Yapılan oylamada, CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin kabul oylarına karşın, muhalif meclis üyelerinin ise çekimser kalmasıyla kabul edildi. Toplantıda, Tarife Komisyonu raporu okundu ve karara bağlandı.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli