Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık Başkanı Gençer mazbatasını törenle aldı

Ayvalık Başkanı Gençer mazbatasını törenle aldı

Ayvalıkın yeni Belediye Başkanı Rahmi Gençer mazbatasını alarak göreve resmen başladı.

Ayvalık`ın yeni Belediye Başkanı Rahmi Gençer mazbatasını alarak göreve resmen başladı.
Ayvalık`ta 30 Mart yerel seçimlerinde büyük bir oy farkıyla ipi göğüsleyen CHP`li Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Adliye Sarayında İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Kemal Özkan`ın elinden mazbatasını alarak göreve başladı.
Ayvalık Belediyesi`nin yeni Belediye Başkanı Rahmi Gençer`in yanı sıra Ayvalık Belediye Meclisi olmaya hak kazanan Asil Üyeler; Mehmet Ali Yalçın Taş, Ahmet Erkal, Hüseyin Barış, Dilek Saraçoğlu, Fahri Güren, Murat İbrahim Mühürdaroğlu, Salman Kayran, Şakir Sakarya, Gökay Bacan, Mehmet Ali Tuncer, Aydın Derinova; Kontenjan`dan Belediye Meclis Üyesi olmaya hak kazanan; Nusret Taşan, Ufuk Ova ve Nilay Toprak mazbatalarını aldılar.
Gençer ve meclis üyeleri, daha sonra Ayvalık Belediyesi`ne ait otobüsle Ayvalık Belediyesi Başkanlık Binasına önüne geldi.
Burada davul zurna eşliğinde karşılanan başkan ve meclis üyeleri belediye hizmet binasına geçti. Belediye Başkanlık binasının girişinde yoğun bir kalabalık tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Gençer, sevinç gözyaşları arsında yaptığı konuşmada, Belediye Başkanlığı`nın kendisinin 30 yıllık hayali olduğunu vurguladı.
Kendisini Belediye Başkanlığı koltuğuna taşıyan partilileri ve destekçilerinin yanı sıra vatandaşlara şükran duygularını ifade eden Başkan Rahmi Gençer, "Hepinize çok teşekkür ediyorum, çok gurur duyuyorum. Bugüne kadar gözümden hiç yaş gelmedi ama. Hepiniz çok çalıştınız. Memleketimiz için çalıştınız. Hepiniz vatan uğruna çok çalıştınız. Bir ideal uğruna çalıştık. Bu belediye Başkanlığı benim çok uzun yıllardır bir hayalimdi. Bu hayalime ulaştığım için şu an çok mutluyum. Allah`a çok dua ediyorum. Bu hayalim sonuçta Ayvalık`a çok yararlı olacak. Hiç kimseyi ayırmadan herkese sevgi vererek çalışacağız personel arkadaşlarımla, sizlerle beraber. Ayvalık`ın hizmete çok ihtiyacı var. Biz bu işe sevgiyle başladık ve bu sevgiyi bütün Ayvalık`a yayacağız.  Sonuçta sevginin kazandığını herkes görecek Arkadaşlar bunu biz laf olsun diye söylemiyoruz" dedi.
Ayvalık Belediyesi`nin eski Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen`in görevi kendisine devretmesini beklerken bunun gerçekleşmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Rahmi Gençer, "Hasan Başkan`ın bugün bana bu belediyeyi devrederken burada olmasını isterdim. Ama olmadı. Sağlık olsun. Biz kimseye ne küseriz nede kızarız. Biz görev için buraya geldik. Çünkü Ayvalık olarak çok büyük bir destek verdiniz. Bize oy verenler, vermeyenler çarşıda gördüğümüzde bize sevgi gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.
Burada benimle çalışacak MHP`li, AKP`li ve DSP`li meclis üyesi arkadaşlarım da Ayvalık`a en az bizim kadar heyecanla göreve başlayacaklarını, onlarla mecliste birlik ve beraberlik içinde Ayvalık`ı yöneteceğimize inanıyorum diye konuşmasını sürdüren Gençer, bu günden itibaren görevimiz başlamıştır. Allah hepimizin yardımcısı olsun diye konuştu.
Gençer, daha sonra kutlama ve tebrikleri kabul etti.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli