Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık 4 büyük organizasyona ev sahipliğine hazırlanıyor

Ayvalık 4 büyük organizasyona ev sahipliğine hazırlanıyor

Ayvalık, 20- 21 Martta Üniversiteler arası Türkiye Kros Şampiyonasına, 28 Martta Atletizm Federasyonunun Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonasına, 15- 18 Nisan tarihleri arasında Üniversiteler Spor Federasyonunun Halkoyunları Şampiyonasına ve 18 Nisanda Ba

Ayvalık, 20- 21 Martta Üniversiteler arası Türkiye Kros Şampiyonasına, 28 Martta Atletizm Federasyonunun Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonasına, 15- 18 Nisan tarihleri arasında Üniversiteler Spor Federasyonunun Halkoyunları Şampiyonasına ve 18 Nisanda Balkan Yürüyüş Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Organizasyonlar çerçevesinde bir de kortej yürüyüşü yapılacak.
Ayvalık’ta Mart ve Nisan aylarında yapılacak olan 4 önemli büyük organizasyon öncesinde Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Sakallı, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu ile turizmcilerin katılımıyla ATO toplantı salonunda bir araya gelinerek neler yapılması gerektiği konuları konuşuldu.
Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu, toplantıda yapılacak organizasyonlarla ilgili bilgilendirme konuşması yaptı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yapılacak olan organizasyonların çok önemli olduğunu belirterek ilçedeki siyasi parti yöneticileri, sivil toplum örgütleri dahil herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.
Başkan Gençer, “Belediye olarak biz üzerimize ne düşüyorsa onu yaparız. Yapılacak olan Üniversitelerarası Türkiye Kros Şampiyonası, Spor Toto Türkiye Yürüyüş Şampiyonası, Üniversitelerarası Halkoyunları Şampiyonası ve Balkan Yürüyüş Şampiyonası Ayvalık’ın tanıtımı ve ekonomisi için çok önemli. Bu organizasyonların yapılması kadar Ayvalık halkının da burada eğlenmesi bizim için önemli. Bu etkinlikler sayesinde bir hareket gelir şehre çocuklar bunları görür, özenir. Kültür denen alışveriş böyle bir şey. Biz de bunlara aracı olacağız” ifadelerini kullandı. .
Kaymakam Namık Kemal Nazlı, “Bu faaliyetlerin tamamı Ayvalık’ın hem turizmi hem tanıtımı açısından son derece önemli” dedi.
Üniversitelerarası Halkoyunları Şampiyonası kapsamında ilçeye gelecek takımların gösterilerinin Altınova, Sarımsaklı, Küçükköy, Ayvalık merkezi ile Cunda Adasına yayılarak tüm ilçe halkının tamamının izlemesi sağlanacak.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli