Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Ayvalık-Sarımsaklı’ya yakışır terminal

Ayvalık-Sarımsaklı’ya yakışır terminal

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Balıkesir Geleceğe Taşınıyor” projesi kapsamında modern bir yüze kavuşturduğu otobüs terminallerine Ayvalık Sarımsaklı’yı da ekledi. Terminal, milyonlarca yerli ve yabancı turisti güvenli, modern,

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Balıkesir Geleceğe Taşınıyor” projesi kapsamında modern bir yüze kavuşturduğu otobüs terminallerine Ayvalık Sarımsaklı’yı da ekledi. Terminal, milyonlarca yerli ve yabancı turisti güvenli, modern, konforlu ve teknolojik donanımlarıyla karşılamaya hazır.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ayvalık Sarımsaklı Otobüs Terminali’ni baştan aşağıya yenileyerek hizmete açtı. Milyonlarca yerli ve yabancı turisti misafir eden, Türkiye’nin misafir odası olarak da adlandırılan Ayvalık’a, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı altın dokunuşlar şehrin marka değerini artırmaya devam ediyor. 
Ayvalık’ın mavi bayraklı plajlarını tercih ederek Sarımsaklı Terminali’ni kullanan tatilciler daha önce karşılaştıkları kullanışsız ve kötü manzaralı terminal yerine modern, konforlu ve teknolojik donanımlara sahip bir terminal ile karşılaşacak. Bugüne kadar; Erdek, Altınova, Susurluk, Manyas, Edremit, otogarlarını yenileyen Büyükşehir Belediyesi; Balya, Bigadiç, Sındırgı, Akçay otobüs terminallerinin de projelerini hazırlayarak planlamaya aldı.
Ayvalık Sarımsaklı Otobüs Terminali, yapılan düzenlemeler sayesinde yaz-kış 150 araç ile ortalama günlük 3 bin vatandaşa hizmet verecek. 2 bin 530 metrekare arazi içerisinde 288 metrekaresi kapalı alan olarak yeniden inşa edilen otobüs terminalinde; yazıhaneler, bekleme alanları, market, kafeterya, mescit, engelli vatandaşların kullanımına uyumlu tuvaletler ve indirme-bindirme peronları bulunuyor. 
Haber Mekezi



stephan meli
12.06.2022 07:02:47
Birkaç minik kulübeden oluşuyor. Terminal binası yok ki.

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı