Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık-Sarımsaklı Plajlarına Mavi Bayrak

Ayvalık-Sarımsaklı Plajlarına Mavi Bayrak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı´nın 5-11 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında önceki gün Ayvalık´ta gerçekleştirilen Mavi Bayrak töreninde Ayvalık Sarımsaklı Plajında mavi bayrak göndere çekildi.


Ayvalık Sarımsaklı Plajı´na çekilen mavi bayrak ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki plajlarda bulunan mavi bayrak sayısı 4´den 5´e yükselmiş oldu.
Mavi Bayrak törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Çevre ve Şehircilik Balıkesir İl Müdürü Sadullah Özel, AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kıtay, TÜRÇEV Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve vatandaşlar ile öğrenciler hazır bulundu.
TÜRÇEV tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Balıkesir´in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları başta olmak üzere Balıkesir´in dünyaca ünlü 5 plajına 5 mavi bayrak verildi.
Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında; kısa adı TÜRÇEV olan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından belirlenen standartlar doğrultusunda deniz suyunun temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve çevre eğitimi konularında Mavi Bayrak kriterlerine göstermiş olduğu uygunluk gibi şartları yerine getiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bu yıl 5 Mavi Bayrak birden verildi.
Bu kapsamda Sarımsaklı Halk Plajı´nda düzenlenen törende; Sarımsaklı, Ören-Öğretmenler Sitesi, Erdek ve 2 adette Altınoluk olmak üzere 5 mavi bayrak TÜRÇEV Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´na teslim edildi.
Mavi Bayrağın Sarımsaklı Halk Plajına çekilmesi için düzenlenen törende konuşan TÜRÇEV Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş Türkiye´de turizm alanında en önemli etiketlerden birinin Mavi Bayrak olduğunu vurguladı.
Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Zekai Kafaoğlu da, Balıkesir´de turizm denildiğinde akla Ayvalık´ın geldiğini vurgulayarak, ?Büyükşehir Belediyemiz sorumluluğunda olan tüm sağlık ve çevre standartlarını taşıyan nitelikli plaj, marina ve yatlara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan mavi bayraklı plaj sayısı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan plajlarda bu yıl 5´e yükseldi.? dedi.
Konuşmaların ardından TÜRÇEV Kuzey Ege Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, mavi bayrak ile ilgili belgeleri Zekai Kafaoğlu´na teslim etti. Törende, Sarımsaklı´da faaliyet gösteren yıldızlı 5 otel ile 1 siteye de teşekkür belgeleri verilmesinin ardından Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ve törende bulunanların huzurunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu mavi bayrağı teslim alırken, etkinliğin ardından öğrencilerle birlikte Ayvalık Sarımsaklı Plajında çöp toplama etkinliği ve akabinde de uçurtma şenliği gerçekleştirildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli