Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık-Sarımsaklı Atatürk Heykeli törenle açıldı

Ayvalık-Sarımsaklı Atatürk Heykeli törenle açıldı

Ayvalık Belediyesi tarafından Sarımsaklı Bölgesi´ne yaptırılan Atatürk Heykeli 19 Mayıs Cumartesi günü Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in de katıldığı törenle açıldı.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nda Ayvalık´a ve gençlere hediye niteliğindeki açılışların ilki Sarımsaklı´da gerçekleştirildi.
Ayvalık´ın farklı noktalarına anlam ve görünüm bakımından kenti bütünleyen heykeller yerleştiren Ayvalık Belediyesi, Sarımsaklıda yeni bir Atatürk Heykeli yaptırdı. 3 metre yüksekliğindeki Atatürk Heykeli, Mustafa Kemal Atatürk´ün kendi yapıtı olan Nutuk´u tutarken betimlendi.
Açılışa Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in yanı sıra İlçe Turizm Danışma Büro Sorumlusu Yasemin Gençer, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, ADD Ayvalık Şubesi Başkanı Hüseyin Üzgeç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşmasına katılım gösteren herkese teşekkür ederek başlayan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yapılan heykelde kurtuluştan kuruluşa Türk Milletinin hikayesinin olduğu ve Atatürk´ün elinde mecliste 3 gün boyunca okuduğu nutuk eserinin bulunduğunu belirtti.
Kaymakam Gökhan Görgülüarslan ise yaptığı konuşmada, 99 yıl önce bugünün hepimizin vatandaşı olmaktan gurur duyduğu büyük devletin ve Cumhuriyet´in vücuda getirilmesinin başlangıç noktası olduğunu kaydetti.

Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli