Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık, Rüzgâr Sörfü ligine hazırlanıyor

Ayvalık, Rüzgâr Sörfü ligine hazırlanıyor

Ayvalık, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (İMEAK) ve Ayvalık Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek Rüzgâr Sörfü Slalom Türkiye Ligi 2018 yarışının 1´nci ayağına ev sahipliği yapacak.

TYF-DTO Rüzgâr Sörfü Slalom Türkiye Ligi 2018 yarışlarının ilk ayağı, Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde Ayvalık´ta yapılacak. 12-15 Temmuz tarihlerinde Ayvalık´ta gerçekleşecek organizasyona bölge olarak, Çamlık Sahil Şeridi seçildi. Çeşme ve Dikili Belediyelerinin ev sahipliğinde, diğer etapları 2-5 Ağustos arası Dikili/Çandarlı, 20-23 Eylül arası Alaçatı/Çeşme´de yapılacak yarışlara ünlü sörfçü Çağla Kubat ve Bora Kozanoğlu´nun da katılması bekleniyor. Yarışlara 8 gün kala 40 sporcunun başvuru yaptığı, başvuruların 6 Temmuz´da sona ereceği bildirildi.
U15 Junior Kız- Erkek (2004 yılı ve sonra doğanlar), U17 Kız-Erkek (2002 yılı ve sonra doğanlar) U 20 Kız-Erkek ( 1999 yılı ve sonra doğanlar) Kadın- Erkek (2000 yılı ve önce doğanlar) Master (1982 yılı ve önce doğanlar) kategorilerinde yapılacak yarışmada, her ayakta her kategoride ilk üçe giren sporculara kupa verilecek. Görsel şölenin yanında seçme kriteri de olacak olan yarışlar büyük heyecana ve çekişmeye sahne olacak.
?AYVALIK, SÖRF MERKEZLERİNDEN BİRİ OLABİLECEK BİR KENT?
Ayvalık´ta birçok sporun ulusal ve uluslararası düzeyde yapıldığını ifade eden
Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Rüzgâr Sörfü Slalom Türkiye Ligi´nin ilk etabına ev sahipliği yapacak olmaktan son derece mutluyuz. Ayvalık, 54 km´lik kıyı şeridi, sahilleri denizi ve rüzgârıyla bu spor için çok uygun ve sörf merkezlerinden biri olabilecek bir kent. Voleyboldan satranca, atletizmden futbola, farklı spor dallarında başarılarıyla Ayvalık´ı gururlandıran sporcularımız artarken ulusal düzeydeki deniz sporlarına da ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Organizasyonun başlamasını heyecanla bekliyoruz.
Tüm katılımcılara şimdiden başarılar diliyor ve Ayvalık´ı seçtikleri için teşekkür ediyorum. Sörf tutkunlarını ve halkımızı çok keyifli geçeceğine inandığımız yarışları izlemeye davet ediyorum? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli