Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık Küçükköy´e Yaratıcı Teknolojiler Okulu kazandırılıyor

Ayvalık Küçükköy´e Yaratıcı Teknolojiler Okulu kazandırılıyor

Ayvalık Belediyesi ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile Ayvalık´a kazandırılacak Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi´nin yapılacağı Küçükköy´deki okulda, onarım ve yenileme çalışmaları devam ediyor.

Bilimle iç içe yetişen, çağdaş ve donanımlı bir nesil hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Çocuk ve gençlerimize tasarım yazılım ve modelleme eğitimi verilecek Yaratıcı Teknolojiler atölyesini Küçükköy´e kazandıracağımız için mutluyuz.? dedi.
Yenilikçi ve yaratıcı fikirlerin uygulamaya geçeceği bir buluşma ortamının bilgiyi daha ileriye taşıma yaklaşımıyla eğitim veren Sabancı Üniversitesi´ni Ayvalık´a getiren Belediye Başkanı Rahmi Gençer, çocukları sanatla tanıştıran Zeytin Çekirdekleri projesinin ardından yöre çocuklarının bilim ve teknoloji konusunda donanımlarını arttıracak Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi´ni hayata geçirmekten çok mutlu olacağını kaydetti.
Çocuk ve gençlere tasarım yazılım ve modelleme eğitimi verilecek atölye için, mevcut okul binasında onarım ve yenilemeyi içeren ilk etap çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Gençer, atölye binasındaki yapısal çalışmalarla ilgili bilgi aldı, uygulamaları denetledi.
Bahçede, eğitimin bir parçası olarak tıbbi, aromatik bitkiler ve organik tarım yapılması için çalışmaların yapıldığı belirtildi.
Eğitim alacak 12-18 yaş arası çocukların tamamının Ayvalık´ta yaşayan çocuklardan seçileceğini işaret eden Başkan Rahmi Gençer, ?Altınova, Küçükköy, Alibey Adası ve köylerimizde yaşayan çocuklarımız önce hayal edecekler, hayal ettiklerini tasarlayacaklar. İlk etapta yapılacak olan Yaratıcı Teknolojiler atölyesi, öğretmen odası, çocuklar için yemekhane bölümü. Biz burada çocuklarımıza tasarım, yazılım ve modelleme öğreteceğiz. Tasarladıklarının yazılımlarını yapıp üç boyutlu yazıcılarla üretimlerini sağlayacaklar.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false