Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık ilçesinde uluslararası sanat galerisi açıldı

Ayvalık ilçesinde uluslararası sanat galerisi açıldı

Ayvalık ilçesinde uluslararası sanat galerisi açıldı.

Ayvalık ilçesinde uluslararası sanat galerisi açıldı.
Ayvalık´ta uluslararası olarak etkinliklere katılacak ve sanatçıların eserlerini de yurtdışında sergileyecek yeni bir sanat galerisi açıldı. İlk etapta galeri kurucuları olan ve kendilerine ?Elmas Sanat Grubu´ adını veren Nebiye Elmas, İbrahim İnak ve Haşmet Demirbil tarafında kurulan Nebiye Elmas Art galeri, ilk sergide yer alan kendi eserlerini yurtdışında da sergileyecek. İlk olarak Romanya, İtalya ve Sakız Adası ile bağlantılarını kuran ?Elmas Sanat Gurubu´ önümüzde ki ay Romanya ile uluslararası çalışmalarına başlıyor.
Çalışmaları hakkında bilgi veren Nebiye Elmas, Ayvalık´a 1973 yılında yerleştiğini söyledi. 40 yıldır Ayvalık´ta bulunduğunu ve dokusunu içinde hissettiğini söyleyen Elmas, çalışmalarında en büyük ilhamı da Ayvalık´ın ruhundan aldığını söyledi.
Nebiye Elmas Sanat galerisi kurucularından İbrahim İnak, Ayvalık´a özel bir sektör olarak yeni bir değer katma amacında olduklarını söyledi.
Nebiye Elmas Art Galerisinin diğer bir kurucusu ve Halkla İlişkiler Müdürü Haşmet Demirbil ise şunları söyledi: ?Yıllardır sanatın içerisinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum ama Edremit Körfezi´nde genelde biz bize olan sergilerimiz vardı. Biz bu sefer farklı bir oluşum yaparak, resim ve fotoğraf ile birlikte yurtdışına açılıyoruz. Sergilerimizi uluslararası yönetmek ve gittiğimiz bölgelerden tekrar oradaki sanatçıları da buraya getirerek, sanatta kardeş kent modeller yaratmak amacıyla bu galeri kuruldu? diye konuştu.
Açılışa katılan CHP´li Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık´ın her geçen gün sanat konusunda ilerlemesi ve yeni yerlerin açılmasını kendilerini mutlu ettiğini söyledi Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli