Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık halkı, Karakoç Barajı yapımına karşı

Ayvalık halkı, Karakoç Barajı yapımına karşı

Ayvalık halkı, Karakoç Barajı projesiyle, doğada talan yaşanacağını öne sürerek bu projeye karşı olduklarını açıkladı.

Ayvalık halkı, Karakoç Barajı projesiyle, doğada talan yaşanacağını öne sürerek bu projeye karşı olduklarını açıkladı.
Ayvalık´ta Karakoç Barajı projesine karşı, Karakoç Köprüsü´nde basın açıklaması düzenlendi.
18 Ocak Cumartesi Günü saat 15.00´da yapılan açıklamaya, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Demokrat Parti´li Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Halil Çoşkun, ADD Ayvalık Şubesi üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ayvalık Şubesi üyeleri, Ayvalık Çevre Derneği üyeleri, Giritliler Derneği üyeleri, Ayvalık Tabiat Platformu üyeleri, siyasi parti temsilcileri ilçe ve köy muhtarları ile çok sayıda kırsal mahalle sakinleri katıldı.
Balıkesir Büyükşehir Meclisi Aralık 2019 ayı oturumunda konuyu gündeme getiren ve sürekli gündem de tutmak için çalışan Belediye Başkanı Mesut Ergin, son olarak da kırsal mahalle sakinlerinin sesinin duyulmasına öncülük etti.
Ayvalık kırsalında yapılmak istenen Karakoç Barajı´na karşı proje alanı içerisinde yer alan kırsal Mutlu ve Kırcalar Mahalleleri arasında yaşayan mahalle sakinleriyle beraber yapılan basın açıklamasında hep bir ağızdan Karakoç Barajı´na ?Hayır? denildi.
Karakoç Barajı projesine karşı olmak üzere bölge halkı ile birlikte hareket eden CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Halil Çoşkun, Kırcalar Mahallesi Muhtarı Yener Aktaş, Mutluköy Muhtarı Erdinç Tügen, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yaptıkları konuşmalarında söz konusu barajın bölgeye yapılması halinde tüm bu alan üzerindeki zeytinlerle birlikte bölge insanının bir ömür vakfettikleri emeklerinin heba olacağını dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı