Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık Belediyesi personeline hizmet içi eğitim verdi

Ayvalık Belediyesi personeline hizmet içi eğitim verdi

Ayvalık Belediye personeline bütçe yönetimi ve harcama süreçlerini içeren mali mevzuat konusunda hizmet içi eğitim verildi.

Ayvalık Belediyesi tarafından organize edilen eğitim seminerine katılan İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin, ihale ve satın alma konuları başta olmak üzere mali mevzuattaki değişiklikler hakkında personeli bilgilendirdi. 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunuyla ilgili ayrıntılı bilgileri örneklerle aktaran Tekin, sunum sürecinde katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.
Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi´nde 21 Haziran Perşembe günü başlayan eğitime belediyenin farklı birimlerinden yöneticiler ve personelleri katıldı.
2 gün olarak planlanan eğitim çalışmasında, değişen ve güncellenen mevzuatlarla ilgili sunum yapan İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir Tekin, mali mevzuat, bütçe yönetimi ile ilgili bilgi vererek başladığı eğitim seminerine, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu´nda yer alan harcama süreci, süreçte yer alan aktörler, görevler ve sorumluluklar ile aynı kanunun amacı ve getirdikleri gibi alt başlıklarla devam edeceğini belirtti.
Hizmet İçi Eğitim Seminerlerinin belediyenin hizmet akışında gerekliliğine dikkat çeken İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Tahir Tekin, 3´ncü kez eğitim için geldiği Ayvalık Belediyesi´nin eğitim çalışmasına önem verdiğini kaydetti.
Mevzuat değişikleri nedeniyle bilgilerin sürekli yenilenmesinin gerekliliğine vurgu yaparak, edinilen bilgilerin kaliteyi arttıracağı ve çalışmalara katkı sağlayacağını işaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yasalara uygunluk konusunda titiz davranırken, hizmet verimliliğini arttırarak vatandaşlara daha faydalı olmayı amaçladıklarını söyledi.
Seminerin eğitimcisi İçişleri Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Tahir Tekin ile katılan personele teşekkür eden Başkan Gençer, ?Sorumlu olduğumuz alanda en iyi hizmeti vermek için sürekli gelişim göstermeye gayret ediyoruz. Sürekli gelişim göstermek için de kendimizi yenilememiz ve bilgilerimizi güncellememiz gerekiyor. Bunu sağlamanın yolunun eğitimden geçtiğini düşünüyorum. Halkımıza hizmet götürürken akıcı ve seri olabilmek mevzuatları iyi bilmekle olur. Eğitime her zaman önem vereceğiz." dedi. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli