Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık Belediyesi örnek olabilecek bir projeyi hayata geçirdi

Ayvalık Belediyesi örnek olabilecek bir projeyi hayata geçirdi

Ayvalık Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projelerinden birini daha hayata geçirdi.

Ayvalık Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projelerinden birini daha hayata geçirdi.
Ayvalık Belediyesi 6 kişilik bir ekip ile evde bakım ve sağlık hizmeti vermeye başladı. Bu proje kapsamında bakıma muhtaç yaşlıların evlerinde temizlik, sağlık kontrolü, berber tarafından tranşları yaptırılacak ve ayrıca yemek temin edilecek.
Ayvalık Belediyesinden yapılan açıklamada ilk etapta 33 kişiyle başlanan evde bakım hizmetleri kapsamında bakıma muhtaç kişilere evde temizlik, berber, sağlık ve beslenme hizmetleri verileceği bildirildi.
Belediyenin sosyal hizmetler müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ?Evde bakım ve sağlık hizmeti? ekibinde 1 Acil Tıp Teknisyeni (ATT), 1 hemşire, 1 parametrik ve 3 şoför görev yapıyor.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Evde bakım hizmetlerimizi başlattık. Ekibi kurduk, hemşiremiz var, evi temizleyecek ekibimiz var. Evde bakım hizmet aracını aldık. Ambulanslarımızı yeniledik, sağlık bakanlığı standartlarına getirdik. Şimdi evde bakım hizmetlerini hem engellilerimize, hem de evde bakıma ihtiyacı olan büyüklerimize yönelik başlatıyoruz. 33 büyüğümüzün bakımıyla başlıyoruz bu hizmete. Bu servisi hizmete koyduğumuz için çok mutluyuz.? dedi.
Ayvalık Belediyesi sağlık ekibi sorumlu belediye doktoru Neşe Zengin Iğdır idaresinde ilk sınavını 1 Temmuz günü Kabotaj Bayramında yağlı direkten bayrak kapma yarışında yaralanan Selahattin Yıldız´a müdahale ederek verdi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli