Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı

Ayvalık Belediye Meclisi Aralık 2018 ayı olağan meclis toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi´nde yapıldı.

Ayvalık Belediye Meclisi Aralık 2018 ayı olağan meclis toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi´nde yapıldı.
Meclis toplantısı, ilave gündem maddesi olarak meclise sunulan Fen İşleri Müdürlüğü´nden gelen Taş Ocağı Geri Dönüşüm (Yıkama-eleme) tesisi fiyat tarifesinin görüşülmesiyle başladı. Tarife Komisyonu yaptığı inceleme sonucunda fiyat cetveline göre KDV dahil fiyatlar şöyle; kum 30 TL/Ton, beton 28 TL/ ton, mil 27 TL/ton, mıcır (agrega) 22 TL/ton, blok taş 16 TL/ton, E.dolgu malzemesi 16 TL/ton, bypass malzemesi 16 TL/ton ve dolgu malzemesi 13 TL /ton. Tarife komisyonunun raporu oy birliği ile kabul edildi.
Sadan Denizciliğin planladığı Yat Limanı projesi hakkında Abidin Sadan´ın konuya yönelik talebini içeren dilekçesi gündemin 2´nci maddesi oldu.
13 bin 500 metre karesi Ayvalık Belediyesine, ön tarafı Maliyeye ait olan 30 dönüm arazide, Sadan Gemicilik Yat Limanı yapılmasına ilişkin projenin çocukluk hayali olduğunu belirten Abidin Sadan, ?Projemiz 1983 yılında resmi başvurularla başladı. 16 senemizi çalışarak, bakanlıklara 55 kez gidilerek tescil edilmesi sağladık. Ayvalık´ın çıkışı kuşkusuz ki denizcilik ve turizmden geçmektedir. Sahip olduğumuz proje Ayvalık´ı uçuracak, yelkenlerini rüzgârla dolduracak bir proje. Bu projenin en önemli özelliği kara kısmının yüzde 65´inin halka açık olması, etrafında tel örgü bulunmaması, halkımızın gezip görebileceği, sosyal bir merkez olarak planlanmış olmasıdır. Ayvalık´ın bir istasyonu, bir merkezi olacak. Projemizde çevremize ve yeşile son derece duyarlıyız. Bizden daha çevreci bir projenin Ayvalık ve çevresinde uygulandığını sanmıyorum. Projemiz yap-işlet-devret modeli ile yapılacak ve projenin en büyük ortağı Ayvalık Belediyesi. Biz yapmakla mükellefiz ama eser Ayvalık´ın olacak. Benim ortaya çıkaracağım servet tüm Ayvalıklıların olacak ve 40 yıllığına değil devamlı süreyle olacak. Deniz turizm trafiği şu an mevcut halinin 8-10 kat yükseğine ulaşacaktır. Yaklaşık 500 kişiyi istihdam edecek bir proje? dedi.
Proje hakkında bilgiyi Mimar Serap Tuncay vererek, ?30 dönüm alanın içinde toplam inşaat alanı 3 dönüm kadar. 150-200 büyüklü küçüklü yat için planlanan deniz yapıları var. Kara tarafında çekek yeri, çekek tamir alanı, tekne bakım tamir alanı olacak. Gezi parkı girişinde ufak bir mağaza birimi, küçük bir butik otel ve sosyal-kültürel işler alanı ile sörf ve yelken kulübü, mağaza, kafe ve restoran. Kalamış veya Çeşme´deki gibi olacak. Bisiklet yolunun sonlanacağı küçük bir bisiklet alanı planladık. Gümrüklü alan ile yaya alanı ayrı. Neredeyse alanın tamamında bu mekânların kullanımına ulaşabilecek. Kırlangıç projesi ile entegre olacak? dedi.
Sadan Denizcilik Ayvalık Yat Limanı Projesi, oy birliği ile incelenmek üzere Hukuk ve İmar Komisyonu´na havale edildi.
İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 29. Maddesi gereğince Küçükköy Mahallesi´nde içkili yer bölgesinin belirlenmesi konusu incelenmek üzere oy birliği ile İmar ve Hukuk Komisyonu´na havale edildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi 11.11.2018 tarih 1204 sayılı meclis kararı ile 1998 model, 35 CTP 51 plakalı, Mercedes marka otobüsün Ayvalık Belediye Başkanlığı´na bedelsiz olarak hibe edilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Ayvalık Belediyesi Organizasyon Şeması güncellenmesi oy birliği ile kabul edildi. Ayvalık Belediyesi 2019 yılı bütçe performans programı, 3 çekimser oya karşın oy çokluğu ile kabul edildi.
Ayvalık Ayazmasının restorasyon çalışmalarını gerçekleştiren Prof. Ömer Özyiğit´in Aya Triada Kilisesi´nin Restitüsyon ve Restorasyon projesinin yapılması için şahsi bağış konusu oy birliği ile kabul edilerek toplantı sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli