Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı

Ayvalık Belediye Meclisi toplandı

Ayvalık Belediyesi Meclisi 2016 yılının ilk toplantısında bir araya geldi.

Ayvalık Belediyesi Meclisi 2016 yılının ilk toplantısında bir araya geldi.
13 gündem maddesi ile gerçekleştirilen Ocak ayı meclis toplantısının açılışında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Altınova açıklarında mültecilerin ölümü ile yaşanan insanlık dramına değindi.
Ülkelerindeki baskı ve savaşlardan kaçarak daha iyi bir yaşam umuduyla yola çıkan göçmenleri ölüme götüren organizatörlere de tepki gösteren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Yeni bir yıla girdik, hayırlı olsun. Mültecilerle ilgili yaşanan faciadan dolayı hepimiz çok üzgünüz. Botları batan 36 mülteci yaşamını yitirdi. Maalesef bu trajedi bölgemizde çok yaşanmaya başlandı. Bu da bizleri derinden etkiliyor. Göçmenleri bu botlarla denize salan, buna vesile olan insanlar katildir? dedi.
Almanya´nın Bavyera eyaletinin Roth Kenti ile Ayvalık´ın kardeş kent görüşmelerinden de bahseden Başkan Gençer, ?Almanya´da Roth Belediyesi meclis toplantısına katıldım. Burada Ayvalık´ı tanıtıcı bir konuşma yaptım. Roth kenti 27 bin nüfuslu tarihi bir kent. Her iki belediye meclisi de kardeş kent konusunu görüşecek. Meclislerimiz karar alırsa Roth şehri ile kardeş kent olacağız. Almanya´da bir kardeş şehrimizin olması çok önemli? ifadelerini kullandı.
Belediyenin tahsisi altında bulunan Ayazma için önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Başkan Gençer, restorasyon çalışmasına belediyeye bir mali yükü olmadan hibe yoluyla başlanacağını bildirdi.
Gençer, Perşembe pazarının zeminin kötü durumda olduğunu hatırlatarak burasıyla ilgili bir çalışma başlatıldığını söyledi.
Çarşı içi sokak çalışmalarının da yakın bir dönemde başlayacağının altını çizen Gençer, Altınova´daki spor salonu yerinin belediyeye tahsisinin yapıldığı, 650 kişilik bir spor salonu projesinin hazırlandığı, Altınova´da yeni bir pazaryerin yapılacağını mevcut pazaryerinin yerine ise meydan yapılacağı, Küçükköy´deki kültür merkez inşaatının da hızlı bir şekilde ilerlediği bilgisini verdi.
Daha sonra geçilen gündem maddelerinin büyük bir bölümü oybirliği ile kabul edilirken bir madde oy çokluğu ile meclisten geçti.
Ayvalık Belediye Meclisi 2015 yılında olduğu gibi 2016 yılında da tatil yapmama ve Ayvalık Belediye Meclisi 2016 yılı olağan oturumlarını her ayın ilk Salı günü gerçekleştirme kararı aldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu