Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık Belediye Meclisi son kez toplandı

Ayvalık Belediye Meclisi son kez toplandı

Ayvalık Belediyesi´nin Mart 2019 ayı olağan toplantısında Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 5 yıllık hizmet döneminde ilçeye hizmet eden meclis üyelerine plaket takdim etti.

Ayvalık Belediyesi´nin Mart 2019 ayı olağan toplantısında Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 5 yıllık hizmet döneminde ilçeye hizmet eden meclis üyelerine plaket takdim etti.
Ayvalık Belediye Meclisi, 31 Mart mahalli idareler seçimi öncesi son toplantısını yaptı.
Orhan Peker Sanat Galerisi´nde, 6 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilen oturuma başkanlık yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 5 yıllık hizmet döneminin sonuna yaklaştıklarını belirterek, meclis üyelerine ilçeye bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. 2014 yılında başlayıp 2019 yılına kadar geçen 5 yıllık sürede özellikle Büyükşehir Belediyesi Yasası´nın yeni uygulandığı bir sistemin ilk döneminde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği yapma fırsatının kendilerine ve meclis üyelerine verildiğini belirten Başkan Gençer, ?Meclisimiz, gerçekten bir meclis gibi çalıştı. Herkes dileklerini, ısrarcılığını sürdürerek, gördüğü hataları bizlere ileterek bir 5 yıl geçirdik. Bu 5 yıl içinde bazen siyaset değil görüş farklılıkları da yaşandı. Bunların yaşanması kadar demokrasilerde doğal bir şey yoktur. Bizler seçilmiş insanlar olarak görevimizin idraki içindeyiz. Bazen sert anlar da oldu. Bazen kalbimizi kıracak laflar da ettik. Ben meclis üyelerimizin kalbini kırdıysam özür dilerim. Hiçbirimizin şahsi bir işi yoktu. Hepimiz memlekete hizmet için toplanmıştık. Farklı düşüncelerden dolayı bazen sert davranmış olabilirim. Bunları kişisel olarak algılamayın, Ayvalık için yapılan davranışlardı.? dedi.
Seçim atmosferinin huzurlu başladığı gibi huzurlu bitmesi temennisinde bulanan Gençer, ?Ben öncelikle burada birlikte çalıştığım tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum. 25 meclis üyemde çok dürüst. Kendi partimdeki arkadaşlardan başlarsam, kendilerine menfaat sağlayacak işler için istek ve baskıda bulunmadılar. Aynı şekilde muhalefet üyeleri de kimsenin işini takip etmedi, kimse için ayrıcalık talebinde bulunup, kapalı kapılar ardında olmayacak işleri benimle görüşmediler. O yüzden güzel ve başarılı bir meclisti. Devam edecek arkadaşlara başarılar dilerim. Devam etmeyecek arkadaşlar da ileride siyasetle buluşacaklardır. Hepinize teşekkür ediyorum.? dedi.
Başkan Gençer, toplantı sonunda meclis üyelerine birer teşekkür plaketi verirken, Başkan Gençer´e de, Meclis üyesi Yalçın Taş tarafından teşekkür plaketi sunuldu.
Konuşmaların ardından, İmar Komisyonu´ndan gelen konuların görüşülmesiyle gündem maddelerine geçildi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı