Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ayvalık Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Ayvalık Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Ayvalık Belediye Meclisi, 2 maddelik gündem maddesi için 24 Ekim Çarşamba günü olağanüstü toplantı yaptı.

Küçükköy ve Altınova Mahallelerinde ilave muhtarlık kurulması ile ilgili İmar ve Hukuk Komisyonlarından gelen karar ile 2019 Mali yılı Gelir tarifesi ile ilgili Tarife Komisyonundan gelen kararın görüşülmesi olağanüstü toplantıda ele alınan gündem maddeleri oldu.
Gündemin ilk maddesi ile ilgili bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Muhtarlara ulaşmanın ve muhtarların bu geniş alana hizmet etmesinin zor olması gerekçesiyle yeni mahalleler oluşturulması için bize değişik zamanlarda dilekçeler geldi. Vatandaşlardan çok istek geldi bu konuda. Dilekçeler nedeniyle konuyu mecliste gündeme getirdik ancak yapılan incelemede imar ve tapu kayıtları açısından çok uzun süreç olduğunu gördük. Büyük değişiklik gerektiriyor. Bu nedenle komisyon bu konuyu beklemeye aldı.? dedi.
Küçükköy ve Altınova Mahallelerinde ilave muhtarlık kurulmasına yönelik inceleme yapmak üzere İmar ve Hukuk Komisyonu´na oy birliği ile ek süre verildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Zuhal Keskin tarafından okunan 2019 Mali yılı Gelir tarifesi ise oy çokluğu ile kabul edildi. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli