Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık Belediye Meclisi Eylül toplantısı gerçekleştirildi

Ayvalık Belediye Meclisi Eylül toplantısı gerçekleştirildi

Ayvalık belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi´nde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i başkanlığında yapıldı.

Ayvalık belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Orhan Peker Sanat Galerisi´nde Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i başkanlığında yapıldı.
Gençer, Sarımsaklı Şeytan Sofrası eteklerinde meydana gelen yangından ve o süreçte yaşanan gelişmeleri aktararak konuşmasına başladı.
Rahmi Gençer ?Yangında 15 hektarlık bir milli parkımız kül oldu. Sağolsun, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye birimi ve Ayvalık Belediyesi çok çabuk müdahale etti. Yangın söndürme işlemleri sonrası soğutma çalışmaları için de kendilerine emekleri için Ayvalık halkı adına çok teşekkür ediyorum. Bu acil müdahalede birçok yabancı ülkeye göre çok başarılıyız. Ama yangın çıkarma konusunda da en önlerdeyiz. Yangın çıkarmak bence en büyük ihanet inşallah tekrarı olmaz´´ dedi.
Meclis gündem maddelerine geçildi
2018 Mali Yılı Gelir Tarifesi ve 2018 Yılı Gelir- Gider bütçesi görüşüldü. İhaleye çıkarılacak olan taşınmazların kira sürelerinin belirlenmesi karara bağlandı.
Plan Bütçe Komisyonundan gelen Doğalgaz´ın Ayvalık´a gelmesi konusu görüşüldü. Yüklenici firma tarafından Ayvalık Belediyesi´nden geçtiğimiz ay meclis toplantısına yapılacak kazı sonrası doğacak her türlü aksaklığı Ayvalık Belediyesi tarafından giderilmesi için karar alınması istenmişti Plan Bütçe Komisyonu adına Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, öneriyi uygun bularak meclise komisyonun raporlarını sundu. AKP ve Bağımsız meclis üyelerinin Ayvalık Belediyesi´ne mali külfet olacağını ve yüklenici firmanın yapması gerektiği için itirazda bulundu. Yapılan oylamada oy çokluğu ile kabul edildi. İşletme İştirakler Müdürlüğü´ne ek bütçe verilesi görüşüldü.
Ayvalık Belediyesi´nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı; Meclis İmar Komisyonu´ndan gelen ve İmar Dairesi´nden gelen yeni konuların değerlendirilmesiyle sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli