Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık Belediye Meclisi darbe girişimini kınadı

Ayvalık Belediye Meclisi darbe girişimini kınadı

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışması nedeniyle Ayvalık Belediye Meclisi bir araya gelerek ortak bildiri kararı aldı.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışması nedeniyle Ayvalık Belediye Meclisi bir araya gelerek ortak bildiri kararı aldı.
Ayvalık Orhan Peker Sanat Galerisi´nde saat 11:00´de başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Türkiye Cumhuriyeti´nin yaşadığı zor günler nedeniyle Ayvalık Belediyesi olarak tek bir ses olmak için bir araya geldiklerinin altını çizdi.
Rahmi Gençer ?Haince yapılan darbeyle ilgili ülkemiz en büyük dersi çıkaracağını ve devletimizin en yakın zamanda paralel yapılanmayı temizlemesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkemiz, en kısa zamanda çağdaş medeniyetler seviyesine tekrar çıkarılmalıdır. Duyarlı vatandaşlarımız, polislerimiz, askerlerimiz ve özellikle basınımız büyük bir çabasıyla bu teşebbüsü ucuz atlatılmamıza rağmen yüzlerce vatandaşımızı kaybettik.´´ dedi
Mustafa Kemal Atatürk ve şehit düşen insanlarımız uğruna saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Başkan Rahmi Gençer, tarafından tüm meclis üyeleri grupları tarafından imzalanan ortak bildirisi okundu.
Okunan basın bildirisi oy birliği ile kabul edilirken, Ayvalık Belediyesi CHP grubu adına Nusret Kantarcı, AK Parti grubu adına Sinan Oğuz Başkurt, DSP grubu adına Özge Toygar, Bağımsız meclis üyeleri adına Halil Gül görüşlerini ifade etti. Kapanış konuşması için sözü olan Başkan Gençer, ?´15 Temmuz Gecesi yaşamını yitiren şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.´´ diyerek sözlerini tamamladı. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli