Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ayvalık Belediye Meclisi 2015´de son kez toplandı

Ayvalık Belediye Meclisi 2015´de son kez toplandı

Ayvalık Belediyesi Aralık 2015 ayı olağan meclis toplantısı 11 maddelik gündem ile Orhan Peker Sanat Galerisinde gerçekleştirildi.

Ayvalık Belediyesi Aralık 2015 ayı olağan meclis toplantısı 11 maddelik gündem ile Orhan Peker Sanat Galerisinde gerçekleştirildi.
2015 yılının son meclis toplantısında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yönetime geldikleri günden bu yana Ayvalık Belediyesi´nin yaptığı hizmetleri anlattı.
Geçtiğimiz hafta sonunda Ayvalık olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı ağırladıklarını da ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Zeytin ve zeytinyağıyla ilgili sorunların konuşulup tartışıldığı 11. Zeytin Hasat Günleri düzenlendi. Küçükköy´de bununla ilgili gerçekleştirilen şenliğe yoğun katılım oldu. Bunun faydaları oldu, seneye de Altınova´da bir hasat yemeği yapmayı planlıyoruz. UNESCO´ya Ayvalık´ın dünya mirası listesinde yer alması için çeşitli toplantılar yaptık. 4- 5- 6 Aralık tarihlerinde de geniş kapsamlı ?Dünya Mirası UNESCO Yolunda Ayvalık´ konulu Akademik bir çalıştay düzenliyoruz. Dünyada Ayvalık´ın bir zeytin kenti, bir tarihi kent ve değerlerine sahip çıkan bir kent olduğunu tespit etmiştik. Geçmişten gelen kültürünün bu gün devam ettiğini, sürdürülebilirliğini ve bu şehrin halkının kabullendiğini, buna sahip çıktığının göstergesi UNESCO ile bütün dünyaya yayılacak. Ayrıca şehrimizin zeytin kültürü, zeytin ağaçları ve zeytin alanlarının korunmasıyla ilgili de bu çalışma katkı verecektir. Herkesi bu çalıştaya mutlaka bekliyoruz.? dedi.
Yol çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden başkan Gençer, 25 km´lik sıcak asfalt yol yapım çalışmalarının tamamlandığını, Ayvalık merkez, Küçükköy ve Altınova´da kilit parke yol çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.
Yağmurlarda görülen eksikleri tespit ederek menfezlerin yapıldığını da dile getiren Gençer, yeni alınan cenaze aracından bahsetti.
Başkan Gençer´in konuşmasının ardından 11 maddelik meclis gündeminin görüşülmesine geçildi.
Birçok madde oy birliğiyle, bazı maddeler de oy çokluğuyla kabul edilerek Ayvalık Belediyesinin 2016 yılının son meclis toplantısı tamamlandı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false