Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Ayvalık Belediye Başkanı Gençer haykırdı!

Ayvalık Belediye Başkanı Gençer haykırdı!

?Altınova´mıza cezaevi değil eğitim yuvası istiyoruz?

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık´ın Altınova Mahallesinde uzun yıllardır boş durumda bırakılan ve kamuoyu tarafından eğitim amaçlı kullanılması istenen binada basın açıklaması düzenledi.
Açılış konuşmasını Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan´ın yaptığı basın toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Bine yakın duyarlı vatandaşın katıldığı buluşmada, hep bir ağızdan bölgede cezaevi istenmediği yinelendi.
Başkan Rahmi Gençer konuşmasına; CHP, MHP, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Vatan Partisi, Ayvalık Kent Konseyi, Ayvalık Mahalle Muhtarları, Meclis Üyeleri, Gaziler Derneği, Ayvalık, Altınova, Küçükköy Anneler Derneği, Altınova Avcılar Kulübü, Sulama Birliği Yönetimi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Turizm Tanıtma Derneği, Ayvalık Tabiat Platformu, KASAİD, AYSAM, Altınova Derneği, , AYKÜSAD, Haziran Hareketi, Ayvalık Belediyesi Mesut Duran Derneği, Sulama Derneği, Altınova Esnaf ve Sanatkârlar Derneği´ne teşekkür ederek başladı.
Gençer, 1995 yılında Altınova halkının tasarrufu ve bağışlarıyla Altınova Belediyesi tarafından hastane amacıyla yapılan bu binanın bir dönem sağlık ocağı olarak kullanıldığını biliyoruz. Halkın bağışlarıyla yapılan bu hastane binası uzun yıllar atıl kalmıştı. 2016 yılında, kamuoyunun ve Altınova Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği´nin de desteğini alarak, Ayvalık Belediyesi´nin 02.11.2016 tarih 279 sayılı kararı oy birliği ile ve Sağlık Bakanlığı´nın uygun görüşleri ile söz konusu binanın eğitim alanına çevrilmesine karar verildi. Alınan bu karar aynı düşünce ve kararlılıkla Balıkesir Büyükşehir Meclisi´nde de 14.02.2017 tarih 228 sayılı kararı oy birliği ile kabul edilmiştir. Tüm bu gelişmelerin akabinde o tarihte, Altınova Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Ayvalık Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerin sonucunda yüksekokul veya teknik meslek lisesi yapılması için adımlar attık. Biliyoruz ki, halen ilçemizde milli eğitim yeni eğitim alanları bulmak için çaba harcıyor. Alın işte kaynak burada. Kısa bir süre önce, Altınova´daki söz konusu binanın eğitim yuvası yapılmak yerine, ?Kadın Açık Cezaevi´ yapılması amacıyla Adalet Bakanlığı´na tahsis edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Halkın oylarıyla seçilmiş Ayvalık Belediye Meclisi ve Büyük Şehirbelediye Meclisi Üyeleri´nin yani halk iradesinin göz ardı edildiği bu yaklaşımı doğru bulmuyor ve ivedilikle geri adım atılmasını bekliyoruz. Şehrin merkezinde yer alan bu binanın yüksek okul veya teknik meslek lisesi yapılması için 3 gün süresince Ayvalık Kent Konseyi başta olmak üzere, Altınova Anneler Derneği, sivil inisiyatifler, gönüllülerin sosyal medyada açtıkları imza kampanyaları ile 10.000´in üzerinde imza toplanmıştır. Biz hükümlüleri rehabilite eden cezaevlerine karşı değiliz, ancak Altınova halkının kendi parasıyla yapılan şehrin merkezinde yer alan ve tüm kamuoyunun STK´ların, siyasi partilerin bu binanın cezaevi olmaması ile ilgili kararlılığı vardır. Buradan tüm Balıkesir milletvekillerimizden ve yetkililerden Ayvalık´ın sesini duymalarını, Ayvalık Halkı´nın ortak kararını desteklemelerini istiyoruz. Söz konusu binanın halkın iradesine uygun olarak, sağlık meslek lisesi, teknik meslek lisesi veya yüksekokul olarak açılmasını acilen bekliyoruz.?
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli