Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ayvalık Ata´sına sevgisini bir kez daha gösterdi

Ayvalık Ata´sına sevgisini bir kez daha gösterdi

Mustafa Kemal Atatürk´ün Ayvalık´a gelişinin 82. yılında da Ayvalıklılar aynı heyecan ve coşku ile temsili olarak Ata´larını karşıladılar.

Mustafa Kemal Atatürk´ün Ayvalık´a gelişinin 82. yılında da Ayvalıklılar aynı heyecan ve coşku ile temsili olarak Ata´larını karşıladılar.
Bundan 82 yıl önceki gibi Karayolları tesisinin bulunduğu alanda Atatürk´e temsili karşılama töreni yapan coşkulu kalabalık, Atatürk´ün yürüdüğü caddeden Ayvalık Belediyesi Bandosu eşliğinde yürüyerek, Yedi Kuyular mevkisinden ilçe merkezinde ulaştılar. Yürüyüş güzergahı boyunca vatandaşlar, korteje alkışlarıyla ve ellerindeki Türk bayraklarıyla coşkuyla eşlik etti.
Cumhuriyet Meydanı´nda saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı´nın ardından Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer Atatürk Anıtı´na çelenk sundular.
Her yıl olduğu gibi Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz, Atatürk´ün ilçeye girdiği caddeden yürüyen protokole bir buket çiçek sundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bu coşkuyu ve sevgiyi görünce insanlarımızın duygulandığını söyledi.
Gençer, konuşmasında şunları kaydetti: ?Bundan tam 82 yıl önce Altınova´ya, gelmiş. Altınova´nın ovasını görünce ?buranın adı Altınova olsun´ demiş. Daha sonra´da Yedi Kuyular mevkisinden Ayvalık´a gelmiş. O gün ne sevgi varsa, o gün ne coşku varsa, Ayvalık´ta nasıl bir duygu varsa bugün aynısını gördük. İşte; bir toplum liderini böyle sever, böyle kucaklar. O´na çok şey borçluyuz. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetle beraber nasıl Ayvalık´a gelmişse, Anadolu´yu da tek tek gezmiş defalarca. Vatandaşımızla tek tek konuşmuş, kahvede oturmuş, trene binip yolculuk ederek köylere gitmiş tek tek vatandaşımızla konuşmuş. Yıkılmış bir Osmanlı´nın geride kalmış posasını ancak böyle çalışarak, böyle azimle toparlayabilirdiniz. Sadece ilim irfan yuvalarının İstanbul´da olduğu bir dönemde Anadolu´ya ilmi götürmüş. Eğitim seferberliği yapmış, onun için bu kadar seviliyor, onun için unutulamıyor, onun için hep bu kadar minnettarız. Ülkenin her yerine iş kolları açmak için uğraşmış, insanları ayırmamış. Hepsine eşit davranmış. Kimlikleri ne olursa olsun, inançları ne olursa olsun herkese eşit davranmış. Ve işte ulus devleti kurmaya çalışmış. Bugün yaşadığımız sıkıntılarda Mustafa Kemal Atatürk´ün o zaman ne kadar doğru yaptığını bir kez daha anlıyoruz. Bu ülkenin birlik beraberliği, bölünmez bütünlüğünü sağlamak için daha o günlerden Mustafa Kemal Atatürk bunları düşünmüş. Atatürk o kadar aydınmış ki gittiği yerlere matbaa götürmüş. O matbaalar gazete çıkartmaya başlamış ve o gazeteler insanları aydınlatmış.?
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, konuşmasının ardından törenleri izleyen bir şehit ailesine bir buket çiçek takdim etti.
Daha sonra şiirler eşliğinde öğrenciler 6 parçadan oluşan Atatürk portresini oluşturdu, halk oyunları gösterisi sundu.
Tören, Cumhuriyet Meydanında kurulan stantta lokma ikramı verilerek sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli