Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Aytekin, Güney Marmara´daki kirliliğe işaret etti

Aytekin, Güney Marmara´daki kirliliğe işaret etti

Gündeminde BAGFAŞ var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, meclis başkanlığına verdiği araştırma önergesinde Balıkesir ve Güney Marmara´da yaşanan çevresel kirliliğe dikkati çekti.
Son dönemlerde özellikle kentlerde yaşanan hava kirliliğinin ciddi sorunlara yol açtığına işaret eden Aytekin, şu değerlendirmelerde bulundu:
?Balıkesir´in dört bir yanında yükselen sanayi tesisleri, sırf yatırım gelsin anlayışıyla yapılınca iktidar, çevre duyarlılığını görmezlikten geliyor. Örneğin, Erdek Körfezi´nin içine kurulu olan kimyasal gübre fabrikası BAGFAŞ´ın denize bıraktığı atıkların denetimini kim yapmaktadır, bilmiyoruz. Ancak geçtiğimiz günlerde gökyüzüne saldığı kükürt dumanıyla yine herkesin dikkatini çekti. Erdek Körfezi gibi Marmara´nın nadide bir değerini insan eliyle kirletmeye yönelik bu olaya nasıl kör olunur, akıl alır gibi değil. BAGFAŞ´ın acaba kimlerle, ne gibi bağlantıları vardır? Bu fabrikanın dumanına kör olan yöneticiler, kendi şehirlerine ihanet içindedirler. BAGFAŞ´ın, birileri tarafından kollandığı açıktır. Yaptıkları tüm çevre katliamları birileri tarafından görmezlikten gelinmektedir. Uluslararası Tahkim´in kestiği 24,5 milyon Euro´luk ceza bile BAGFAŞ bünyesinde dönen rant hakkında bize ipuçları verebilir.?
Aytekin, ?Güney Marmara´nın ulaşım yollarındaki yoğunluk, kullanılan yakıt ve sanayi kuruluşlarının filtresiz faaliyetleri sonucu durum içinden çıkılmaz olmuştur? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli