Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aytekin, çeşmelerden su yerine çamur akıyor

Aytekin, çeşmelerden su yerine çamur akıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, yazılı bir açıklama yaparak, Balıkesir il merkezi ve ilçelerinde yaşanan su sorununa dikkat çekti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, yazılı bir açıklama yaparak, Balıkesir il merkezi ve ilçelerinde yaşanan su sorununa dikkat çekti. Çeşmelerden su yerine çamur aktığını ifade eden Aytekin ?21. yüzyıl Türkiye´sinde altyapı yapmayı eline yüzüne bulaştıranlar Balıkesir halkının sağlığıyla oynuyorlar, Balıkesir halkının çeşmelerinden çamur akıyor, buyursunlar içsinler görelim.? dedi.
Aytekin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?Marka şehirler yaratacağız sloganıyla yola çıkan AKP´nin geldiğimiz süreçte yarattığı marka çamur markası olmuştur. Kentin altyapı çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ aracılığıyla yapmaya çalışanlar, yaptıkları kalitesiz kanalizasyon çalışmaları sonucu halk sağlığını tehdit etmektedir. Balıkesir şehir merkezinde defalarca patlayan kanalizasyonlar, bitmek bilmez su kesintileri artık vatandaşı illallah ettirmişken ilçelerden gelen görüntüler skandalda yeni bir perdeyi gözler önüne sermiştir. Sındırgı, Dursunbey, Havran, İvrindi çeşmelerinden çamur akmaktadır. Ve Balıkesirli hemşerilerimiz bu çamurlu suya mahkum edilmektedir. Vatandaştan fatura başına sayaç okuma, katılım bedeli ve benzeri sebeplerle kalem kalem haraç toplayanlar, konu halk sağlığı olunca halkın temiz suya erişme hakkına kör olmaktadır. Balıkesir´i yönetenlerin çeşmelerinden ne akıyor? nasıl akıyor? bilmiyoruz ama halkın mutfağındaki çeşmesinden çamurlu su akıyor. Ve bu çamur, AKP´nin marka kent vizyonunun çamurudur. Kırsal bölgeleri kaderine terk eden AK Parti, bir bardak temiz su vermekten aciz şehircilik anlayışıyla Balıkesir halkının sağlığıyla oynamayı kendine yakıştırabilir, ama bize göre bu büyük bir suçtur. Köylünün imeceyle dağdan getirdiği suyun ucuna Bütünşehir yasası çerçevesinde bir sayaç takıp köylüyü faturalandıran iktidar, hizmet kalitesine gelince ise kör ve sağır olmayı tercih ediyorlar. 21.yüzyıl Türkiye´sinde altyapı yapmayı eline yüzüne bulaştıranlar Balıkesir Halkının sağlığıyla oynuyorlar, Balıkesir halkının çeşmelerinden çamur akıyor, buyursunlar içsinler görelim. Belediye Başkanlarıyla, sistemleriyle yalnızca kendinden olanı kayıran ve konu halk olunca halkı çamura, kirliliğe, işsizliğe mahkum eden iktidardan halk artık bıktı. Sizden de kanalizasyonlarınızdan da, taşan derelerinizden de, kesilen sularınızdan da bıktı. Havran köylüsüne taş ocağından gelen pislikle karışık suyu veriyorsunuz, Sındırgı´da çeşmeden çamurlu su veriyorsunuz, İvrindi´nin suyuna çamur katıyorsunuz, Gönen´in çayını temizleyemiyorsunuz, Körfez´de kanalizasyonu denize bırakıyorsunuz, Balıkesir merkezde altyapı beceriksizliğiniz yüzünden taşan çaylar patlayan borularla kenti susuz bırakıyorsunuz ve bu halkın karşısına çıkıp marka kent yalanı anlatıyorsunuz. Sağlıklı suya erişim bir kamu hakkıdır. Bu hakkı tesis edecek olanlar da kenti yönetenlerdir.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli