Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Aysandan Öğretmenler Günü yemeği

Aysandan Öğretmenler Günü yemeği

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Öğretmenler Günü vesilesiyle ilçemizde görevli tüm öğretmenlere akşam yemeği verdi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Öğretmenler Günü vesilesiyle ilçemizde görevli tüm öğretmenlere akşam yemeği verdi. 
Ev sahipliğini Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile eşi Nilay Aysan`ın yaptığı, Agrigente Otel`de verilen yemekli programa; Erdek Garnizon Komutanı Dz. Dr. Kd. Albay İskender Tunaboğlu ve eşi, Erdek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Arıuçar, Erdek İlçesi, Karşıyaka-Ocaklar Beldeleri ile köy okullarında görev yapan öğretmenler katıldı.
Belediye Başkanı Aysan`ın eşi Nilay Aysan ile birlikte geceye katılanlarla tek tek ilgilendiği geceye Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan farklı programlarının olmaları nedeni ile katılamadı. 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan`ı vekaleten Şube Müdürü Adnan Arıuçar temsil etti. 
Erdek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arıuçar, Mart 2009`da belediye başkanlığına seçildikten sonra, 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü unutmayan, eğitime ve okullara maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Aysan`a, Milli Eğitim Müdürlüğü adına teşekkür plaketi sundu. 
Gecede, kısa bir konuşma yapan Erdek Belediye Başkanı Aysan, 24 Kasım Öğretmenler Günü`nün her yıl gerçekleştirildiği Agrigento Otel`in Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Ceyhun Mırız`a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Erdek`in en tecrübeli ve yaşayan en yaşlı eğitimcisi olan Muhittin İlhan`a anı plaketi veren Aysan, geceye katılamayan Muhittin İlhan Öğretmen`in plaketi, kendisine verilmek üzere Mustafa Çelebi`ye verildi. 
Yusuf Has Hacip`in kaleme aldığı Kutadgu Bilig isimli eserden, eğitimcilerle ilgili bölümü konuklarıyla paylaşan Başkan Aysan,"Yusuf Has Hacip`in Kutadgu Bilig`de insanı şöyle tarif ettiğini anlattı:
"İki türlü insan var, bir öğreten insan, bir de öğrenen insan. Bugün öğreten insanların günü hepimize edebi, yani ahlakı, sevgiyi, dokunmayı, toprağı, anneyi, babayı, ülkeyi, vatanı, insanı, okumayı, yardım etmeyi, çalışmayı, büyüdükçe küçülmeyi, milletine hizmet etmeyi, milli değerlerini manevi değerlerini ve insana ait olan bütün öğretmenlerimizin önünde saygı ile eğiliyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun" dedi.
Konuşmanın ardından müzik eşliğinde çalınan 10.Yıl Marşı ile salon coştu ve şanlı al bayraklar eşliğinde geceye katılanlar tarafından hep birlikte okundu. 
Sanatçı Kaan Yağız`ın, Evrensel Orkestrası eşliğinde birbirinden söylediği güzel şarkılarıyla, geceye katılan öğretmenler eşleriyle bol bol dans edip, halay çekti.
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden yemekli eğlence, belediye başkanı ile eşinin tüm konuklarını kapıya kadar uğurlamasıyla sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı