Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aysandan Kastri Bölgesi açıklaması

Aysandan Kastri Bölgesi açıklaması

Belediye Meclisinin Eylül 2012 ayı toplantısında görüşülen, Kastri Bölgesini yakından ilgilendiren gündem maddelerinin oy birliğiyle kabul edilmesiyle Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, konu hakkında yazılı açıklama yaptı.

Belediye Meclisinin Eylül 2012 ayı toplantısında görüşülen, Kastri Bölgesini yakından ilgilendiren gündem maddelerinin oy birliğiyle kabul edilmesiyle Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, konu hakkında yazılı açıklama yaptı.
Açıklamasına, Erdek halkına hayırlı olsun diyerek başlayan Belediye Başkanı Aysan, Kastri Bölgesinde 20 yıldır devam eden imar sorununun çözümünde artık sona yaklaşıldığını söyleyip, bölgede yaşanan imar sorununun doğru çözümü için 3 yıldan bu yana yoğun çaba gösterdiğini belirtti.
Zeytinli Mahallesi Kastri Mevkii İmar Planlarına ilişkin devam eden çalışmaların nihayet sonuçlandığını kaydeden Aysan, 5 Eylül 2012 tarihinde yapılan Erdek Belediyesi Eylül 2012 Meclis Toplantısı`nın gündeminde yer alan Kastri Bölgesi Plan Tadilatının meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilmesini sevindirici bir gelişme olarak nitelendirdi.
Aysan, yazılı açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Bu sorunun çözümü için 3 yılı aşkın bir süredir birkaç kez İzmir`e, defalarca Ankara`ya gittik ve Erdek`te de çok sayıda toplantı gerçekleştirdik. Avukatlara, bilirkişilere, müfettişlere ve konunun uzmanı olan herkese danıştık. 
Bu gün Erdek`imiz için çok önemli bir sorunu nihayet çözüme ulaştırdık. 2009 Yılında Kastri İlave ve Revizyon İmar Planlarına ilişkin parselasyon planları, bazı vatandaşların itirazları nedeni ile mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Geçen bu süre içinde bizden önceki yönetimin yapması gereken ama yapılmayan çalışmaları tamamladık. Uygulamanın kanunlar çerçevesinde ve en doğru şekilde nasıl yapılacağını, ilgili kurum ve bilirkişi görüşlerini de alarak yaptık. Kişilerin taleplerini değerlendirdik. Daha önceden plana işlenmesi gereken, ancak işlenmemiş enerji nakil hatlarını, trafoları, tescilli ağaçları plana işledik. Uygulamada sıkıntı yaşanmaması ve vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek biçimde, müstakil parseller oluşturulacak şekilde plan tadilatı çalışmalarını yaptık. Bu bağlamda bu gün Kastri bölgesinin Uygulama İmar Planı, Plan Tadilatı İmar Komisyonunca da onaylanarak Meclisten geçmiştir. Böylece uzun zamandır bir kangren haline gelen ve bir türlü İmara açılamayan Zeytinli Mahallesi Kastri Bölgesinin imara açılması için bugün büyük bir adım atılmıştır. Onaylanan plan tadilatları 1 ay süre ile belediyemizde ilan edilerek halkımıza duyurulacak. Herhangi bir itiraz gelmemesi halinde Kastri Bölgesi`nin Yeni İmar Planı Onaylanarak yürürlüğe girecektir. İşte bu süreçte tüm arsa sahiplerinin sağduyusuna ihtiyacımız vardır. Gerek plan tadilatına gerekse daha sonradan askıya çıkacak parselasyona itiraz etmemeleri konunun en hızlı şekilde çözümü için şarttır. Yıllardan beri kangren haline gelmiş bu konunun çözümü için şahsi taleplerin bir kenara bırakılıp, toplumun genel menfaati düşünülmelidir. Eğer "burası böyle şurası şöyle olsun" diye itirazlar gelir ise konunun yine çıkmaza girme ihtimali yüksektir. Ben o bölgede yeri bulunan halkımıza güveniyorum el birliği ile bu hazırlanmış plan tadilatı ve hazırlanan son parselasyona sahip çıkacaklarına inanıyorum. DOP (düzenleme ortaklık payı) oranlarının düşük olması yapılan bu plan tadilatı ile dağıtımın daha adaletli olması ve minimum şuyulandırmalar ile iyi bir çözüm elde ettiğimiz kanaatindeyim."
Bu zorlu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, Kastri Bölgesi`nde arsası bulunan tüm vatandaşlarımıza, Erdek Kastri Platformu Üyelerine, Erdek Belediyesi Meclis Üyelerine, Erdek Belediyesi İmar Müdürlüğü Personeline, Avukatlığına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Erdek`imize ve Tüm Halkımıza hayırlı uğurlu olsun." Diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli