Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Aysan, Hizmetlerini Anlattı

Aysan, Hizmetlerini Anlattı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, 4,5 yıllık görev süresindeki hizmetleriyle ilgili olarak gazetecilere bilgi verdi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, 4,5 yıllık görev süresindeki hizmetleriyle ilgili olarak gazetecilere bilgi verdi. Prestij Tekne Restaurant`ta düzenlenen basın toplantısına AKP Erdek İlçe Başkanı ve Balıkesir İl Genel Meclisi Üyesi Hikmet Onay ile Erdek Belediyesi Meclis Üyeleri Sabri Çağlar ve Enver Damar da katıldı.
Belediye Başkanlığına başladığı ilk üç yılını, eski yönetimden kalan borçlar nedeniyle icra işlemleri ve avukatlarla birlikte geçirdiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Aysan, bir yandan da ilçeye hizmete odaklandıklarına dikkati çekerken, şunları söyledi:
"Bizden önceki 10 yıllık dönemde büyük ihmale uğrayan, başta kenar mahalleleri olmak üzere ilçemizin her yerine eşit hizmet götürmek amacıyla çaba harcıyoruz. İlçemizde yapılmayan yol kalmadı. 30`a yakın park yaptık. İlçemizin birçok semtine otoparklar kazandırdık. Büyük şikayetlere yol açan, ikinci konutlardan alınan yüksek su faturalarını, ilçe merkeziyle eşitledik. Eski yönetimin 550 liraya sattığı dijital su sayaçlarını biz, üstelik taksitle 250 liraya sattık. 30-40 yıldan bu yana ilçemizin kanayan yarası olan Kastri bölgesindeki imar planı değişikliği sorununun çözümüne çok yakınız. Güney Marmara Kalkınma Ajansı`ndan alınan 270 bin liralık proje desteğiyle Zeytinliada`yı, turizme açmak üzereyiz. Seçim bildirgemizde halkımıza verdiğimiz vaatlerin % 70`ini yerine getirdik. Tabii bu konu, hizmetlere bakış açınıza da bağlıdır."
Kapıdağ`ı çok önemsiyoruz
Mecliste çoğunlukta bulunan CHP`li üyelerin engellemesiyle belediye bütçesini istedikleri şekilde geçirememeleri nedeniyle Erdek`e çevre yolu, Çuğra sahil bandı düzenlemesi ve çay bahçeleri projelerini gerçekleştiremediklerinin altını çizen Aysan, şu değerlendirmede bulundu:
"Kapıdağ`ın, mutlaka ilçemiz turizmine kazandırılmasını düşünüyoruz. Bu arada 4,5 yıldır Kapıdağ`ın tüm köylerini de dolaşıyor ve bizden önceki 10 yıllık süre içinde belediyenin kapısından bile sokulmayan muhtarlarımızla görüşüyor, onların isteklerini dinliyoruz. Şu anda, 2-3 köy dışında, Erdek`e bağlı tüm köylerin barınakları bulunuyor. "
Doğalgaza köstek değil, destek olunmalı
Erdek`e doğalgazın gelmesi için düğmeye basıldığına dikkati çeken Başkan Aysan, şöyle konuştu: 
"4 yıldan beri Erdek`e doğalgazın gelmesi için çaba harcıyoruz. Şimdi, doğalgazın önünde köstek olmaya çalışan eski malum belediye başkanı, Erdek`e doğalgazı niçin getirmemiş? Son çıkan bir yasaya göre, nüfusu 10 binin üzerinde bulunan yerleşim birimlerine doğalgaz gelebilmesi için vatandaşların abonelik bedelini vermesi gerekiyor. Yani, vatandaşın, doğalgazı isteyip istememesine göre karar veriliyor. Neden, Erdek`in çıkarları konusunda herkes birlikte hareket edemiyor? Doğalgaza engel olmaya çalışan kişilere sesleniyorum: Erdek`te yaşayan orta ve alt sınıftan halkın geleceğiyle oynamayın. İlçemize doğalgaz geldiği takdirde konutların fiyatları en az % 50 artar. Bu konuyu politika malzemesi yaparak, siyasi hesaplar içinde hareket etmeyin. O malum kişiye de şöyle sesleniyorum: Kendinin beceremediği bir hizmet karşısında hiç olmazsa susmayı bil!"
Kültür Merkezi  binası kimin zamanında yarıda kaldı?
Göreve geldiği günden beri polemiklerden uzak bir şekilde hizmet vermeye çalıştığı halde kendisine hiç hak etmediği şekilde ağır saldırılarda bulunulduğunu vurgulayan Aysan, şunları söyledi:
"İşte yarım kalan şu Kültür Merkezi binası. Bu yer, benden önceki malum belediye başkanına, Nerime Yüksel tarafından, iki yıl içinde Kültür Merkezi yapılması için verildi. Bina neden bitirilemedi? Böyle olunca da, vefat eden bağış sahibinin mirasçıları, mahkemeye başvurarak, iki yıl içinde tamamlanması koşuluyla belediyeye bağışlanan yerlerini geri alma hakkını kazandılar."
Erdek turizmi konusu
Sürekli olarak "Erdek turizminin gerilediği" konusunda söylentiler yayıldığına dikkati çeken Aysan, şu değerlendirmede bulundu:
"İlçemiz turizminin elbette ki sorunları var. Ancak ben, geriye gittiğimiz kanısında değilim. Sadece Erdek`e yaz döneminde gelenlerin, kişi başı harcamalarının düşük olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki, Erdek turizminin, ülke turizminde bir numara olduğu dönemlerde Bodrum başta olmak üzere güney sahillerinde turizm yoktu. Şimdi durum çok farklı. Ancak, önümüzdeki 5 yılda, Kapıdağ ile bütünleşeceğini düşündüğüm Erdek turizminin çok gelişeceğine inanıyorum. Tabii, bu arada ilçemizde, profesyonelce çalışacak olup, tanıtımdan, eyleme kadar çaba harcayacak bir birimi de mutlaka kurmalıyız. Kısacası, Erdek, kendi koşullarına göre turizme kendi damgasını vurmaya çalışmalıdır. Biz, turizm konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu konuyu zamana ve ülkenin değerlendirmesine bırakmak gerektiğini düşünüyorum."
Termal su kaynakları sondajı
Erdek Körfezi`nde, bazı şirketleri, termal su kaynakları konusunda araştırmalarının sona ve ruhsat aşamasına gelmek üzere olduğunun da altını çizen Aysan, "Bu çalışmalar, sondaj vurulma aşamasına geldi. Sıcak termal suyunun, Erdek için büyük yararları olacağı tartışılmaz" dedi.
Çevre yolu ve arıtma
Göreve yeniden seçildikleri takdirde öncelikli hedeflerinin, Erdek`e çevre yolu ve yeni bir arıtma kazandırmak olacağına dikkati çeken Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, bu konuda ellerinden gelen çabayı harcayacaklarını belirtti.
İşimi kaybettim
4,5 yıldır özveriyle görev yaparken, gerçekleştirdiği hizmetler nedeniyle vicdanen rahat olduğunu vurgulayan Aysan, Belediye Başkanlığı görevine başlamasının ardından ilgilenemediği için işlerinin kötüye gittiğine işaret ederken, şöyle konuştu:
"Babamdan, ailemden kalan özel işimde başarı için bire bir ilgi gerekiyordu. Belediye Başkanı olmadan önce başarılı bir iş adamıydım. Başkan olduktan sonra işlerimle ilgilenemedim. Şirketten sürekli paralar çekmek zorunda kaldım. Daha önce çok yüksek olan cirolarımız, % 100 düştü. Durum, daha kötüye gitmeye başladığımda, gayri menkullerimi de satmak zorunda kalmamak için işimi, bu konuda tek talipli şirket olup, benimle aynı işi yapan Gülmüş Hafriyat`a sattım. Her şey, tüm belgeleriyle ortadadır. İsteyen, gider Vergi Dairesi`nden inceler. Tabii ki, işimi kaybetmek, beni çok üzdü. Hatta zaman zaman ağladığım bile oldu. Ancak durum bu kadar ortadayken, malum kişinin, bu konuda da bana isnatlarda bulunması üzüntü vericidir, İnsan biraz utanır, sıkılır. Şimdi soruyorum, bu malum kişi, belediye başkanı iken kaç proje çiziyordu, başkanlığı kaybettikten sonra kaç proje çizdi?"
Yeniden aday adayıyım
Gazetecilerin soruları üzerine 2014`te yapılacak yerel seçimde de belediye başkanlığına aday adayı olacağını yineleyen Aysan, şu değerlendirmede bulundu:
"Evet, yeniden aday adayıyım. Ancak partimizin yetkili organları var. Onlar, gerekli araştırma de değerlendirmeleri yaptıktan sonra en iyi adayı belirlerler. Bu aday belli olduktan sonra da tek vücut olarak onun arkasında yer alırız ve hiçbir zaman birbirimize düşmeyiz. Aday adayı olmak da herkesin hakkıdır."
Erdek siyasetinde yıllardır büyük bir sıkıntı yaşandığına ve artık siyasi kavgalardan uzak durulması gerektiğine işaret eden Aysan, daha sonra gazetecileri, bir araçla ilçenin çeşitli bölgelerinde gezdirerek, 4,5 yıldır gerçekleştirdiği çalışma ve hizmetler hakkında bilgiler verdi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı