Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Aysan, görevindeki 3 yılını değerlendirdi

Aysan, görevindeki 3 yılını değerlendirdi

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan 3 yıllık çalışmalarını anlattı. Erdek Belediyesinin içinde bulunduğu mali durumu kalem kalem anlatan Başkan Aysan...

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan 3 yıllık çalışmalarını anlattı.
Erdek Belediyesi`nin içinde bulunduğu mali durumu kalem kalem anlatan Başkan Aysan, belediyede 18 Nisan 1999 ile Mart 2009 yılları arasında 10 yıl süreyle yöneten ismin en başarılı icraatının, artık herkesçe ezbere bilinen 80 milyonu bulan borcu miras gibi bırakmasıdır şeklinde hatırlatıp, yatırım üretmek yerine bırakılan borç mirası ve beraberinde gelen yoklukla 3 yıldır mücadele ettiğini açıkladı.
Aysan: "Nelerle uğraşıyoruz? yokluk ve borç mirası ile savaşıyoruz"
Yönetime geldiği günden itibaren Erdek Belediyesi`nin geçmiş borçlarını ödemek için yoğun çaba gösteren Belediye Başkanı Aysan`ın, yokluğu bertaraf etmeye yönelik ürettiği radikal çözümler dikkat çekti.
Bu çözümlerden birisi, geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren 6111 Sayılı Yasa Kapsamında Bazı Borçların Yapılandırılması uygulaması oldu.
Erdek Belediyesi`nin 29 Mart 2009`dan önceki 10 yılı boyunca ödenmediği için üst üste biriken ve ağır faizler nedeni ile ödenebilmesi olanaksız borç listesinin alacaklıları arasında devletin kurumları, özel sektör ve hatta çevre belediyelerde vardı.
Aysan, Vergi Dairesi, Mal Müdürlüğü ve Bandırma Belediyesi`nin yöneticileri ile bu borçlar için çeşitli görüşmelerde bulundu. Bu kurumlara ait borçların yapılandırılması için yaptığı girişimler geçtiğimiz yıl tamamladı. Erdek Belediyesi`nin maddi imkansızlıkları ve başkanın olağan üstü mücadelesi sonucu  Vergi Dairesi, Mal Müdürlüğü ve Bandırma Belediyesi`ne yapılacak ödemeler bugüne kadar aksamadan ödeniyor.
Aysan`ın, çalışmalarını anlattığı açıklaması şöyle:
"Erdek Belediyesi`nin benden önceki eski yönetiminin 10 yılda yaptığı en başarılı icraatı, hepimizin artık ezbere bildiği 80 milyonu bulan borçlarıdır.
Biz geçtiğimiz yaz aylarında Bazı Borçların Yapılandırılması ile İlgili 6111 Sayılı Yasa çıkarıldığında, borçlarımızı yasadan faydalanarak nasıl ödeyebileceğimiz ile ilgili bir çalışmalar yaptık.  Bu çalışmalar kapsamında gördük ki,  sadece Vergi Dairesine olan bazı borçlarımız faizi ile birlikte 1.959.000 lira, bazı vergi borçlarımızı yasadan yararlanırsak 818.153 lira olarak, 18 eşit taksitte ve üstelik bu rakamı dondurarak ödeyebileceğimizi gördük. Hemen başka hangi borçlarımızı bu şekilde ödeyebileceğimizi araştırdık. Vergi Dairesi dışında Mal Müdürlüğü`ne, Halitpaşa Mahallesi`nin kumsal kira bedelinden ve Bandırma Belediyesine geçmişte kullanılan Bandırma Otogarı`nın kullanım bedeli gibi çok sayıda borç kalemi olduğunu gördük. Bu araştırmalarımız neticesinde,  hemen belediyemizin bazı borçlarının yapılandırma işlemlerini gerçekleştirdik. Bu yolla toplamda Belediyemizin borç hanesinden yaklaşık 1.500.000 lira gibi bir rakamı eksilttik. Yaptığımız borç yapılandırmalarını da diğer pek çok kuruma olduğu gibi Haziran 2011`den bu yana düzenli ödemeye çalışıyoruz. İşin en zor yanı ise, bu taahhütlerimizi zamanında ödemek. Çünkü malum şahıs döneminin ağır hatalarından biri olan, vatandaşlarımızdan haksız yere toplanan katı atık bedellerinin, iade işlemleri sırasında yapılan mahsuplar nedeni ile Erdek Belediyesi`nin kasasına her gün çok az miktarda para giriyor.
Taahhütlerimizin zamanında Ödenememesi halinde tüm uğraşlarımızın boşa gidecek, bu nedenle ben ve çalışma arkadaşlarım çok çaba sarf ediyoruz ve herkes fedakarlık ta bulunuyor. Bu nedenlerle maaşlarını aylardır alamayan ve sabırla bekleyen değerli personelime çok teşekkür ederim.
Birçok borcumuzu ödedik, ödenmeye de devam ediyoruz. Bunca güçlüğün ve ekonomik sıkıntının arasında bir yandan da Erdek`imiz için yeni yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Yatırım planlarımızı yaparken de borçlarımızın ödeme planlarını mutlaka göz önüne alarak yapmaya özen gösteriyoruz. Ümit ediyorum ki bu planlamalarımız ile 2015 yılının sonunda Erdek Belediyesi`ni içine saplandığı borç batağından çıkaracağız."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli