Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Aysan, En büyük hedefim barış içinde bir Erdek

Aysan,  En büyük  hedefim  barış içinde  bir Erdek

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Akbank Şubesi yanında seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Akbank Şubesi yanında seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay ve yönetim kurulu, AK Parti Erdek Belediyesi Meclis Üyesi adayları ile partililer katıldı. Seçim bürosunun açılışı öncesi, lokma hayrı yapıldı.
Seçim bürosunun açılışında konuşan Erdek Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aysan, konuşmasına 18 Mart Çanakkale Savaşının yıldönümü kutlayarak başladı.
Önümüzdeki dönem bir önceki dönemden daha çok hizmet yapılacağını söyleyen Aysan, seçim bürosunun temsilini açılışını AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay`a yaptırdı.
AK Parti İlçe Başkanı Onay, AK Parti olarak Erdek`te hiç seçim kaybedilmediğini söyleyerek başladığı konuşmasında, soğuk ve yağmurlu havaya rağmen açılışa katılan herkese teşekkür ettikten sonra, seçimlerin huzurlu bir ortamda geçmesi temennisinde bulundu.         AK Parti İlçe Başkanı Onay`dan sonra konuşmasına devam eden Başkan Aysan, belediye meclisindeki azınlığa rağmen ilçeye büyük hizmetler yaptıklarını, 5 yılda önemli çalışmalara imza attıklarını ve yeni dönemde de milletin görev vermesi halinde hizmetlerin artarak devam edeceğine vurgu yaptı.
1999-2009 yılları arasında 10 yıl süreyle belediye başkanlığı yapan CHP adayı Hüseyin Sarı`nın, belediyeyi 70 milyon lira borçla bıraktığını öne süren Aysan, Sarı`nın 10 yılda sadece 1 diskotek yaptığını seçmenlerine anlattı.
Erdek ve çevresinin kalkınması ve gelişmesiyle cazibe merkezi haline dönüşeceğini işaret eden Aysan, "Erdek`in kalkınması gelişmesi, turizm, sosyal ve kültürel bir şehir olması, şehrin ekonomisini de geliştirecektir. Bizde bu bilinçle projelerimizi hazırladık" dedi.
Büyükşehirle birlikte önlerindeki 5 yılda daha önemli projeleri hayata geçirecekleri bilgisi veren Başkan Aysan, "Önümüzdeki 5 yılda yapacağımız çalışmalar çok daha büyük önem taşıyor. Geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalarla meclisteki tüm engellemelere rağmen hizmet vermeye çalıştık" diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir`de de AK Partinin adayı A. Edip Uğur`un kazanmasıyla Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa tüm Kapıdağ Yarımadası ile Paşaliman Adasına güzel hizmetler yapacaklarını ifade eden Aysan, "Köyler, kırsal alan ve varoş olarak anlaşılırdı. Bu bölgelere hizmet denilince de, sadece yol, su, elektrik ve okuldan ibaret bir anlayış vardı. Artık büyükşehir ile birlikte köylerimiz mahalle olma avantajına kavuşacak. Köylerimizde artık merkezdeki mahalleler ile aynı hizmeti alacak. Bundan sonraki süreçte mahalle statüsü kazanacak olan köylerimize en iyi hizmeti getireceğiz" dedi.
"5 yıl önce söz verdiğimiz gibi yazlıkçı-kışlıkçı su ücret tarifelerini eşit seviyeye çektik. Su sayaç satış ücretlerini normal tarifeye indirdik. Haftanın 2 günü Bursa Tıp Fakültesi`ne ücretsiz araç kaldırdık. Sürekli olarak Kapıdağı Beldeleri ve köyleri de dahil olmak üzere halkımın ve esnafımın arasında dolaştım" diyerek konuşmasına devam eden Aysan, "Erdek`te, Paşaliman Adasında ve Narlı`da vatandaşların evlerini ve damlarını yıkanı, sezonun ortasında oteller bölgesindeki yolları kazdırıp turizmcilere ceza vereni, çöpleri toplamayanı, bakkal dükkanı işleten esnafıma ceza vermek üzere dükkanının önüne vidanjör ve çöp aracı koyanı, müteahhitlere acılar çektireni vicdanı ile baş başa bırakıyorum" dedi.
Başkan Aysan, seçildiği takdirde 30 Mart`tan sonra yapacağı hizmetleri şöyle sıraladı:
"İlçeye doğalgaz getirip, çevre yolu ve gölet ile bent yapacağız. Belediye Başkanı olduğum gibi okullara nasıl sahip çıktım ise, sahip çıkmaya devam edeceğim. İlçeye modern sahil bandı ve çay bahçelerinin kazandırılmasının zamanı artık geldi. Engelsiz vatandaşlarımız için engelsiz bir şehir yaratma çalışmalarına başlanacak. Arıtma tesisi, kapalı pazar yeri, yeni otogar ve kültür merkezi kesinlikle yapılacak. Bu hizmetlerimizi tüm Kapıdağ`a ayrım yapmadan getireceğiz."
Başkan Aysan, kendisinin sözde değil özde Atatürkçü olduğuna vurgu yaparken, mitinge katılanlar 10. yıl Marşı eşliğinde büyük coşku yaşadı.
En büyük hedefini barış içinde bir Erdek olarak açıklayan Aysan, Erdek sevdalısı olarak bu ilçeyi pırıl pırıl yapmak istediğini sözlerine ekledi.
Haber : Koray Çapacı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı