Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aysan, 30 yıllık sorunu çözmeye çalışıyoruz

Aysan, 30 yıllık sorunu çözmeye çalışıyoruz

Erdek Gedeve-Kastri-Mangırcı İmar Platformu Başkanı Sedat Önder, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Belediye Başkan Vekili Halil Aydöner, Belediye İmar İ...

Erdek Gedeve-Kastri-Mangırcı İmar Platformu Başkanı Sedat Önder, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Belediye Başkan Vekili Halil Aydöner, Belediye İmar İşleri yetkilileri ile bölgedeki arsa sahiplerinin katılımıyla 9 Mayıs 2013 günü (dün) Erdek Belediyesi Meclis toplantı salonundaki bilgilendirme toplantısında 18. madde de yapılan değişiklik ve planın askıya alınması konuları ele alındı.
Bölgenin revizyon imar planlarını çizen şirket yetkililerinin hazır bulunmadığı toplantının amacını açıklayan Platform Başkanı Sedat Önder, planlarla ilgili vatandaşlara bilgi verdi.
Önder, "Arsa sahiplerinin bu toplantıya son kez mutlaka katılmalarını tavsiye ediyorum. Askıdan sonra 1 ay vatandaşın itiraz hakkı bulunmaktadır. Ancak zaman kaybına sebep olmaması için tüm aksaklıklar önceden konuşulsun düzeltilsin istiyoruz. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile emeği geçen tüm meclis üyelerine ve teknik heyete vatandaşlar olarak teşekkür ediyoruz" dedi. Başkan Vekili Halil Aydöner de adı geçen bölgeyi imara açarken hak sahiplerine hakkaniyet ölçüsü içerisinde paylaşım yapılacağını belirtti.
"30 YILLIK SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan da, 30 yılda beri çözülemeyen bir sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade etti. 
"Kangren olmuş bir yaraya neşter vurduk. Daha önceki yönetim döneminde iptal edilen 18. maddenin tekrar iptal edilmemesi için çalışıyoruz. Hak sahiplerine dağıtım yapılırken hiç kimse `Kök` yani birinci tapu alacağını beklemesin." dedi.
"ÇÖZÜMDE SONA GEDİK"
Plan değişikliği nedeniyle hazırlanacak yeni planın en fazla 3 ay içerisinde askıya çıkartılacağını da belirten Aysan, bu konuda da şunları söyledi, "Çözümde sona geldik, dağıtım planları henüz
yapılmadı. Tamamlanınca askıya çıkartılacak, 1500 kişinin tamamını memnun edemezsiniz ancak biz memnun etmeye çalışacağız. Kimseye de taahhütte bulunmuyoruz. Ekip arkadaşlarımla birlikte sorunun çözümüne çalışıyoruz. 18. maddeyi `sıfırdan` yapmıyoruz, parselasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Askı süresinin ilanını gerekli şekilde yapacağız. Bunun yanı sıra hak sahiplerini mektupla da bilgilendireceğiz."
"GEÇMİŞ YÖNETİMİNİN SUÇUNU BİZE YÜKLEYE-MEZSİNİZ"
Geçmiş dönemde yapılan çalışmalar ve bunlardan doğan haksızlıkları kendi yönetimlerine kimsenin mal edemeyeceğinin de altını çizen Başkan Aysın, "Geçmişte tehditlerle çalıştırılan imar ekibimizin kadrosu aynı. Bizde tehdit olmaz. Geçmişin günahlarını da bize yükleyemeziniz." şeklinde görüşlerini ifade etti.
"DESTEĞİNİZİ MECLİS ÜYELERİNE DE VERMELİSİNİZ"
Geçmiş dönem yönetiminde yapılanların hesabını sorabilmek için, mevcut yönetimde muhalefette bulunmaları nedeniyle Meclis üyelerini de gereken hassasiyetin gösterilmediğinden yakınan Aysan, özetle şunları söyledi. "Belediye Başkanı olarak da bana verdiğiniz desteği meslis üyelerine de verseydiniz bugün bunların hiçbirisi olmazdı. Partiyi bırakmalısınız, başkanla birlikte onun meslisini de birlikte seçmelisiniz. Ben mimar değilim işletme okudum. Benden öncesi Başkan mimardı, neden çözemedi? Bunun hesabını da bana değil muhatabına sormalısınız."
Haber : Sayim Alkazak


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli