Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Ayhan: sektör zarar ediyor

Ayhan: sektör zarar ediyor

Bandırma Yumurta Gıda Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ayhan Ocak ayında 17 kuruş olan yumurta fiyatları haftalık düşüşlerle 12-13 kuruşa kadar gerilemiştir

Bandırma Yumurta Gıda Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ayhan "Ocak ayında 17 kuruş olan yumurta fiyatları haftalık düşüşlerle 12-13 kuruşa kadar gerilemiştir. Bu günde 100 bin adet yumurta üretimi olan bir işletme için günlük 3 bin TL, aylık 90 bin TL zarar demektir. Fiyatların normale dönmesi beklentisiyle aylardır zarara katlanan üreticilerin dayanma gücü kalmamıştır" dedi.
Üreticiler olarak anne sütünden sonra en değerli besin olan yumurtanın ucuza üretilebilmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğuna dikkat çeken Ayhan "Ancak maliyetin altında satış yaparak üretimi sürdürebilmemiz mümkün değildir. Sektörde yaşanan bu kısır döngünün önlenebilmesi için öncelikle devlet destekli kredilendirmenin üretimden pazarlamaya kaydırılması gereklidir. Üretici birliklerinin talebe göre üretimin miktar ve kalitesini planlayabilmesi için yasal yetkiye kavuşturulması gereklidir. Bunun yanı sıra üreticiler mevcut örgütlenmelerini ticari oluşumlarla güçlendirmelidir. Ortak pazarlama ve ortak girdi temini için güçlü adımlar atmak zorundadır" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli