Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aydınlıoğludan, zeytinyağına Kamu Spotu girişimi

Aydınlıoğludan, zeytinyağına Kamu Spotu girişimi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Zeytinyağının tanıtımı için kamu spotu önerisinde bulundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, zeytinyağının tanıtımı için çalışmaların olumlu sonuçlandığını açıkladı.
Aydınlıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yaptığı görüşme sonucunda, yakın bir zamanda televizyonlarda zeytinyağı kamu spotu reklamı hazırlanması konusunda görüş birliğine vardıklarını kaydetti. Zeytinyağı sektörü içindeki olumsuzluğun tek çıkış yolunun tüketimden geçtiğine inandığını kaydeden AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, "Öncelikle kendi yağımızı, kendi insanımızın tüketmesini sağlamak ve zeytinyağının insan sağlığına olan faydalarının farkındalığını anlamamız gerekir. Avrupa ülkelerinde kişi başına yılda 20 kilogram zeytinyağı tüketimi gerçekleşirken, ülkemizde ise yılda sadece 1,5 - 2 kilo tüketiliyor. Buda demek oluyor ki, zeytinyağımızın önemini yeterince anlatamamışız. Zeytinyağını tanıtmak için önemli olan geniş kitlelere ulaşmaktı. Bende zeytinyağı sektörüne bu tanıtımın en önemli bölümü olan kamu spotu aracılığıyla destek vermek istedim. Yıllarca ülkemizde son derece zararlı kimyasal ve doymuş yağlardan oluşan donmuş nebati yağların reklamlarıyla milletimiz kandırıldı. Buna karşın insan sağlığına son derece yararlı olan zeytinyağı reklamları yok denilecek kadar az yapıldı. Başlattığımız girişimle hazırlanacak çarpıcı bir reklam filmiyle yayınlanmasını öngördüğümüz kamu spotlarıyla; zeytinyağının insan sağlığına faydalarını gözler önüne sererek, hak ettiği noktaya gelmesine destek olmak ve ülke genelinde zeytinyağı tüketiminin artırılmasına katkı vermektir. Böylelikle zeytin sektöründen ekmek yemeye çalışanlara da faydalı olacağımıza yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Aydınlıoğlu`nun önerisine ilk destek Ayvalık`tan geldi
AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Melih Çakırca da, AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu`nun zeytinyağına kamu spotu hazırlanılması ile ilgili girişimlerini sonuna kadar desteklediğini açıkladı.
Geçen ay Edremit-Güre`de yapılan bir toplantıda zeytinyağının bir sağlık ürünü olarak eczanelerde satılabileceğinin dile getirildiğini hatırlatan AKP Ayvalık İlçe Başkanı Çakırca, "Neden olmasın? Zeytinyağının sağlık ürünü olarak kullanımının yurtdışında pek çok örneği bulunuyor. Yunanlıların, İspanyolların ve İsraillilerin bu alanda çok ileri düzeyde olduklarını duyuyoruz. İnsan sağlığına birçok faydası olan zeytinyağının ilaç sektöründe de tüketilebilmesi mümkün olabilir. Bizim amacımız zeytinyağı sektörünün hak ettiği yere gelmesidir. Zeytin ve zeytinyağı sektörüne kamu spotu girişimiyle dev bir destek verdiğine inandığım Milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu`na zeytin üreticisi ve zeytinyağı sanayicisi adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli