Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Aydınlıoğlu, Yatırımlarla Balıkesir´e marka değeri kattıklarını açıkladı

Aydınlıoğlu, Yatırımlarla Balıkesir´e marka değeri kattıklarını açıkladı

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, 15 yılda Balıkesir´e Orman ve Su İşlerinde büyük yatırımlar yaparak şehre marka değeri kattıklarını açıkladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, 15 yılda Balıkesir´e Orman ve Su İşlerinde büyük yatırımlar yaparak şehre marka değeri kattıklarını açıkladı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Orman ve Su işlerinde Balıkesir´e son 15 yılda yapılan yatırımları değerlendirdi.
Hükümetin son 15 yılda Balıkesir´e 25 milyar lira civarında muazzam bir yatırım gerçekleştirdiğini söyleyen Aydınlıoğlu, ?Bu yatırımlarla baraj, gölet, sulama tesisleri, dere ıslah tesisi, bölünmüş yollar, sağlık tesisleri, eğitim tesisleri inşa ederek pek çok alanda Balıkesir´e çağ atlatacak hizmetler sunduk. Bu yatırımların 3 milyar 230 milyon liralık önemli bir bölümü Orman ve Su işleri Bakanlığı´na aittir. İktidara gelir gelmez ilk yaptığımız işlerden biri, içme suyu problemi yaşayan Balıkesir´in su ihtiyacını karşılamak oldu. İkizcetepeler Barajından suyu alarak, inşa ettiğimiz 58 km´lik isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi ile şehrin içme suyu meselesini kökünden çözdük. Şu anda ilçelerimizin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan tesislerin birçoğunun yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. 15 yılda Balıkesir´e 17 baraj ve 13 gölet inşa ettik. Ardıçtepe Barajı, Havran Barajı, Manyas Barajı bunlardan birkaçıdır. Şu anda aralarında Adalı Barajı ve Reşitköy Barajının da olduğu 14 baraj ile 13 göletin inşaatına devam ediyoruz. Ayrıca 6 baraj ve 17 Gölet´in de plan ve projesini hazırlıyoruz. Netice olarak hizmete aldığımız, inşaatı devam eden ve plan projesi hazır olan toplam 80 adet Baraj ve Gölet bulunmaktadır.? dedi.
15 yılda 550.000 dekar araziyi sulamaya açarak Balıkesir çiftçisine yıllık 380 milyon lira ilave zirai gelir artışı sağladıklarını belirten Aydınlıoğlu, ?105.710 dekar araziyi sulayacak Manyas ovası sahil sulaması, 36.620 dekara araziyi sulayacak İvrindi ve Gökçeyazı Ovaları sulamasının da yer aldığı 24 sulama tesisinde inşaat çalışmaları devam etmektedir. Balıkesir´de 47 derenin ıslahını tamamlayarak 35 meskun mahal ve 429.000 dekar araziyi taşkından koruyoruz. Balıkesir şehir merkezinden geçen Çay Deresi´ni estetik bir şekilde ıslah ederek şehre önemli bir gerdanlık kazandırdık. Ormancılık alanında önemli çalışmalar yaptık. Son 15 yılda 1.143.000 dekar arazide çalışma yaparak 98 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Okul bahçeleri, yol kenarları ve sağlık tesislerinin bahçelerini ağaçlandırdık. 1 şehir ormanı, 16 mesire yeri ve 6 bal ormanı kazandırdık. Orman köylerimize ceviz, badem gibi gelir getirici türler ekerek ilave gelir sağladık. 134 köyde 132.000 gelir getirici fidan diktik. Kazdağları Milli Parkı ve Kuş Cenneti Milli Parkı´na gözümüz gibi baktık. 29 otomatik meteroloji gözlem istasyonu, 5 deniz OMGİ, 3 havaalanı OMGİ ve 1 meteoroloji radarı kazandırdık. Ayrıca sağlıkta, eğitimde, ulaşımda Balıkesir´e büyük yatırım yaptık. 76 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 550 km´ye yükselttik. Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyol projesi Balıkesir´den geçmekte olup bu projede çalışmalar devam etmektedir.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli