Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ay: Yeni eğitim sistemine MHP samimi yaklaştı

Ay: Yeni eğitim sistemine MHP samimi yaklaştı

MHP Erdek İlçe Sekreteri Haluk Ay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 4+4+4 eğitim sistemi MHPnin samimiyeti sayesinde hayat bulmuştur...

MHP Erdek İlçe Sekreteri Haluk Ay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 4+4+4 eğitim sistemi MHP`nin samimiyeti sayesinde hayat bulmuştur yönünde yaptığı açıklamaya kendisinin de katıldığını söyleyip, MHP grubunu yeni eğitim sistemine yaklaşımından dolayı çok doğru işler yaptığını belirtti.
Yüce kitabımız Kuran`ı Kerim ve Hazreti Peygamber`in hayatının seçmeli ders olması ile İmam Hatiplerin orta okullarının açılmasına imkan sağlayan düzenlemelerin MHP`nin samimiyeti nedeniyle hayat bulduğunu kaydeden Ay, MHP`nin söz konusu teklifin gündeme gelmesinden itibaren ilkeli, tavizsiz ve donanımlı itirazlar yaptığını vurguladı.
Söz konusu kanunun yasalaşmasında, MHP`nin samimi gayreti ile milletin milli ve manevi hasletlerinin muhafaza edilmesi için elinden gelen çabayı gösterdiğini ve şahsiyetli bir siyasi tutum izlediğini işaret eden Haluk Ay, "Bu kapsamda ortaokul ve liselerde Kur`an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin hayatının isteğe bağlı ders olarak okutulması ve imam hatip liselerinin orta kısmının tekrardan açılması Milliyetçi Hareket Partisi`nin samimi gayret ve destekleriyle hayat bulmuştur. Temel eğitim içinde isteyen ve dileyen herkesin dininin ve inançlarının gereğini tam ve eksiksiz öğrenmesinin ve bu konudaki taleplerinin karşılanmasının, her şeyden önce devletin zorunlu görevi olarak değerlendirilmelidir." dedi.
Bu konuda emeği ve katkısı geçen Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerine teşekkür eden Ay, yeni uygulamanın hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli