Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Avukat Biroldan emeklilere uyarı

Avukat Biroldan emeklilere uyarı

Av. Mehmet Birol Şahin son günlerde gazete ve televizyonlarda emeklilerin zam farkları için dava açılması gerektiğine dair haberlerin yayınlanması üzerine emeklileri uyardı.

Av. Mehmet Birol Şahin son günlerde gazete ve televizyonlarda emeklilerin zam farkları için dava açılması gerektiğine dair haberlerin yayınlanması üzerine emeklileri uyardı. "Şu anda dava açmak gereksiz bu tür haberlere inanmayın, sabırlı olun bu konuda açılmış bulunan pilot davanın sonucunu bekleyin" şeklinde açıklama yapan Av.Mehmet Birol Şahin, emeklilerin geçmişe dönük zam farkı alacağı bulunduğuna ilişkin davaların henüz bilirkişi aşamasında olduğunu belirterek, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından bugüne kadar ödenmiş böyle bir para da bulunmamaktadır. Emeklilerimizin, Yargıtay`da görüşülmekte olan pilot davamızın sonucunu beklemeleri ve bu davanın sonucuna göre hareket etmeleri en doğru yaklaşım olacaktır" dedi.
Avukat Şahin, yeni bir davaymış gibi kamuoyuna sunulan ve emeklilerin 2003 ve 2006 yıllarına yönelik zam farkı alacakları bulunduğuna ilişkin davanın, daha önce birçok kez kamuoyuna duyurulduğunu anımsattı. Söz konusu davanın, TÜED Ankara Şube Yönetim Kurulu üyelerinden Nadir Üşekçioğlu tarafından açıldığını ve Ankara 17. İş Mahkemesi`nde 2007/245 esas numarasıyla görülen bu pilot davanın kazanıldığını ifade eden Ergün, ancak davanın, SGK tarafından temyiz edildiğini ve halen Yargıtay 21. Hukuk Dairesi`nde 2009/11380 esas numarasıyla görüşülmeye devam edildiğini söyledi.
Av.Mehmet Birol Şahin, şöyle konuştu: "Bazı kişi ve kuruluşlar maddi menfaat ve şöhret peşinde koşarak gazete ve televizyonlara açıklama yapmaktadırlar. TÜED tarafından Ankara`da açılan ve halen Yargıtay incelemesi sonuçlanmamış bu pilot davanın sonucunu beklemeden dava açanlar eğer Yargıtay emekliler aleyhine bir karar verdiği takdirde sabırsız davranıp açtıkları bu davalardan dolayı yüklü miktarda masraf kalacaklarından biraz sabırlı olup pilot davanın sonucunu beklemeleri kendi menfaatlerine daha uygundur.Dava açan emeklinin veya emeklilerin parasını aldığı iddiası tamamen asılsızdır. Bu davanın benzeri olarak birkaç davanın daha açılmış olduğu da bilinmekle beraber, bu konuda Yargıtay tarafından emekliler lehine onaylanmış bir karar yoktur. Emeklilerimizin, Yargıtay`da görüşülmekte olan pilot davanın sonucunu beklemeleri ve bu davanın sonucuna göre hareket etmeleri en doğru yaklaşım olacaktır. Emeklilerimiz dava açmak için acele etmemelidir. Dava Yargıtay`ca onandığı takdirde, belki de SGK emeklilerimizin hiç dava açmasına gerek olmadan haklarını verecektir. Eğer SGK böyle bir durumda dahi emeklilerin yasal haklarını vermemekte direnirse işte o zaman  dava dilekçesi örneği emeklilerimize Balıkesir Sivil Güçler Birliği`nin internet sitesinde yayınlanacaktır.Yargıtay kararı verilene kadar bu konudaki çağrı ve açıklamalara itibar etmemelerini bütün emeklilerimize duyurmayı bir görev biliyoruz. "

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false