Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Avşa´ya yiyecek takviyesi

Avşa´ya yiyecek takviyesi

Tatilciler adadaki market raflarını boşalttı

Kış nüfusu 2.500 olan Avşa Adasında Ramazan Bayramı tatilinde nüfus 150 bine yükselince marketlerde raflar boşalırken, fırınlarda uzun ekmek kuyrukları oluştu.
Marketlerde ve lokantalarda gıda maddelerinin tükenmesi üzerine devreye giren Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, adaya gemilerle gıda takviyesi yapılmasını sağladı.
Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle ülkemizin tüm tatil yörelerinde olduğu gibi Avşa Adasında da yaşanan tatilci yoğunluğu sonrası adada ciddi manada gıda sorunu yaşandı.
Gıda sorunu yaşanan Avşa Adasındaki gelişmeler hakkında bilgi almak üzere Gazetemiz Muhabiri Tuncay Ertan, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy´a telefonla ulaştı.
Kendisine telefonla ulaştığımız Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, gazetemiz temsilcisine yaptığı açıklamada, kış nüfusunun 2 bin 500 kişi olduğu Avşa Adası´nda bayram tatiliyle birlikte nüfusun bir anda 150 binlere ulaşması üzerine adada gıda sorununu beraberinde getirdiği cevabını verdi.

Adada faaliyet gösteren otel, motel ve pansiyonlarda doluluk oranının % 100´e ulaştığını açıklayan Aksoy, Marmara Belediyesi olarak merkez ilçe ve bağlı adalar ile mahallelere gelen tatilcilerin huzurlu bir tatil geçirmeleri için yerel imkânların seferber edildiğini ifade etti.
Avşa Adasında 150 binlere ulaşan tatilci sayısına rağmen içme suyu ve temizlik ile ilgili bir sıkıntısının yaşanmadığına vurgu yapan Başkan Aksoy, yoğunluğun olduğu sahil bandında bulunan lokantalarda kısa süreli yemek problemi yaşandı. Ancak yerel yönetim olarak aldığımız tedbirlerin ardından bu sorunda çözüldü. Erdek´ten saat başı Avşa´nın Yiğitler Mahallesinde bulunan iskeleye Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin de katkısıyla RO-RO gemileriyle gıda maddesi taşınıyor? şeklinde konuştu.
Başkan Aksoy, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
?Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte belediyedeki tüm izinleri kaldırdık. Sadece temizlik işlerinde toplam 120 kişi gece gündüz görev yapıyor. İller Bankasından Marmara İlçesine aylık 120 bin lira katkı payı geliyor. Bu para kış nüfusuna göre gelen miktardır. Oysa ilçemizin nüfusu adalarla birlikte yaz aylarında 500 bine ulaşmakta olup bununla ilgili bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un desteklerini asla inkar edemeyiz.?
İDO, BUDO ve özel firmalara ait deniz otobüsü ve arabalı vapur ile karşılıklı olarak çok sayıda seferin yapıldığı Avşa Adası´nda, içme suyu ihtiyacı bilindiği gibi yaz aylarında deniz suyunun arıtılması ile karşılanıyor.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Avşa yiyecek takviyesi
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu