Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Avşa´da inşaat ve insan yaşamının ucuzluğu!

Avşa´da inşaat ve insan yaşamının ucuzluğu!

Avşa´da, belediye tarafından yapılan inşaatlarda güvenlik önlemi alınmaması yakınmalara neden oluyor.

Avşa´da, belediye tarafından yapılan inşaatlarda güvenlik önlemi alınmaması yakınmalara neden oluyor.
1 Nisan 2017 tarihindeki SABAH gazetesinde, gazeteci-yazar Hıncal Uluç, köşe yazısında, Enis Uğurel isimli vatandaşın yazısına yer verdi.
Uğurel´in açıklamasını aşağıda sunuyoruz:
?Hıncal Bey, merhabalar. 23 yıldır yurt dışında yaşıyorum. Bu hafta Türkiye´ye geldim. Gelmişken, ilk kez bu mevsimde 2-3 günlüğüne annemin, babamın İstanbul´u terk edip tüm yıl boyunca yaşadıkları Avşa adasına gittim. Burası, ülkemizin güzel beldelerinden biridir.
Bilirsiniz, turistik bölgelerde 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında inşaat yasağı uygulaması vardır. Şu anda, Avşa´da, belediye tarafından alt yapı çalışmaları sürdürülüyor. Alışveriş yapmak için markete gittim. Aman Allahım! 

Bir de ne göreyim! Sokaklar kazılmış ama insanlar mecburen geçecekler. Çünkü bu sokakta, adanın kış aylarında çalışan tek Migros´u ve birkaç dükkanı var. Size resmini yolluyorum. İnsanların geçerken düşmemesi, sakat almaması için yapılması gereken ne bir korkuluk, ne geçici köprü anlamında hiçbir şey yok. Ben, yurt dışında, inşaat firmasında çalışıyorum. Orada, bu şekilde çalışmayı aklınızın ucundan bile geçiremezsiniz. Hele yaptığınız kazı, insanların geçeceği sokaktaysa?Orada şantiye sınırlarının içinde bile bir yerleri kazdığınız zaman korkuluk yapmak zorundayız. Burada, daha da dehşet verici olay, işi yaptıranın belediye olmasıdır. Ve belediye, bu noktadan sadece 100 metre uzaklıkta.?
Gazeteci Uluç, bu yazıya, ülkemizde bu konularda yaşanan birçok olayı örnek göstererek, ?Bizde insan canı bedava!? yorumunu yaptı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli