Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Avşa Belediyesi gemisini kiraladı

Avşa Belediyesi gemisini kiraladı

Selamiçeşme isimli arabalı gemi ile Erdek-Avşa-Marmara hattı seferine giren Avşa Belediyesi deniz taşımacılığı işini 30 Eylülde terk ediyor.

Selamiçeşme isimli arabalı gemi ile Erdek-Avşa-Marmara hattı seferine giren Avşa Belediyesi deniz taşımacılığı işini 30 Eylül`de terk ediyor.
Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, Erdek-Avşa-Marmara hattında çalışan gemiyi deniz taşımacılığından çekerek, taşımacılık işini kiralama kararı aldırdı.
Geçtiğimiz günlerde olağanüstü toplanan Avşa Belediye meclisi`nin gündeminde, Avşa Belediyesi`nin deniz taşımacılığından çekilme ve belediyeye ait Selami Çeşme isimli arabalı vapuru 5 yıllığına merkezi Çanakkale`de bulunan Gestaş AŞ`ye kiralama kararı vardı.
Avşa Belediyesi`ne ait geminin kiralanmasıni içeren gündem konusunun mecliste kabulunu takiben, konu hakkında görüşlerini dile getiren Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, "Belediye meclisimiz Erdek-Paşaliman`ı-Avşa-Ekinlik ve Marmara Adası hattında yaptığımız arabalı gemiyle araç ve yolcu taşımacılığının kiralanması kararını verdi. Belediyemize ait Selami Çeşme isimli arabalı vapur genel merkezi Çanakkale`de bulunan Gestaş A.Ş`ye 5 yıllığına kiralanmıştır. 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren belediye olarak deniz taşımacılığından çekildik. İlgili şirketle yaptığımız sözleşmeye göre Gestaş A.Ş. Avşa-Erdek arasındaki yolcu taşıma ücretlerini 6,5 TL`den 2 TL`ye öğrenci taşıma ücretlerini de 1 TL`ye düşürecektir. Şirketin bu uygulamadan zarar görmesi durumunda zararın Ulaştırma Bakanlığının adaların ulaşımında değerlendirdiği evrensel fonlardan karşılanacaktır. Bir süre bir gemiyle taşımacılık yapacak olan Gestaş A.Ş. 2010 yılında şirket bünyesine ilave edeceği 4 yeni gemiyle seferlerine hız katacaktır." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli