Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Avşa Belediyesi Altın Karınca ödülünü kaptı

Avşa Belediyesi Altın Karınca ödülünü kaptı

Altın Karınca Belediye-cilik ödülü alanlar arasında Avşa Belediye Başkanlığıda bulunuyor.

"Altın Karınca Belediye-cilik" ödülü alanlar arasında Avşa Belediye Başkanlığı`da bulunuyor.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve kamuoyunda Türkiye`nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, İstanbul Taksim`de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye`nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Marmara Belediyeler Birliği Örnek Belediyecilik Proje Yarışması ödül töreninin ismi bu yıldan itibaren ALTIN KARINCA belediyecilik ödülleri olarak değiştirildi.
Bu yıl beşincisi düzenlenen ve altı ayrı kategoride toplam 512 katılımla rekor kırılan Altın Karınca yarışması kapsamında, ön elemeleri geçemeyen veya projesi olduğu halde gerçekleştirilemeyen projelerin elenmesiyle toplam 203 seçkin proje finallere kaldı.
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Rafet Bozdoğan`ın bilim kurulu başkanlığını yaptığı, 12 akademisyen ve uygulayıcının da jüri üyesi olduğu Altın Karınca yarışmasının sonuçları Taksim Martı Hotel`de gerçekleştirilen ödül töreniyle sahiplerini buldu.
Ödül dağıtım töreninde konuşan, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Belediyecilikte özgün projelerin desteklenmesi ve yapılan çalışmaların tüm belediyelere örnek olacak şekilde tanıtılarak yay?ınlaştırılması amacıyla, yarışmaya büyük önem veriyoruz. Türkiye`nin yerel yönetimler alanında en seçkin ve konusunda uzman akademisyenlerinden oluşan bilim kurulumuzun tercihleriyle sonuçları belirlenen yarışmamız, bu özelliğiyle Türkiye`nin en saygın yerel yönetimler ödülü olarak kabul ediliyor" diye konuştu.
Avşa Belediyesi, "Altın Karınca" ödülünü kaptı
Yarışmada, iştirakleri ve bağlı kuruluşlarıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplam 11 ayrı ödül birden aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Belediyesi`nin 3`er ödül aldığı gecede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bolu Belediyesi ve Yalova Belediyesi de ikişer ödülle dikkat çekti.
İlçe belediyeleri kategorisinde de kıyasıya bir rekabet yaşandı. Beyoğlu Belediyesi 3 ayrı ödül alarak ilçe belediyeleri kategorisinde yarışmaya damga vururken Bağcılar, Kadıköy, Küçükçekmece, Ümraniye ve Çan belediyeleri de ikişer ödüle layık görüldü. Yarışmada, Ataşehir, AVŞA, Başiskele, Bayrampaşa, Beykoz, Biga, Büyükçekmece, Çerkezköy, Çınarcık, Çorlu, Edremit, Esenler, Eyüp, Fatih, Gebze, Güngören, Hendek, İzmit, Karabiga, Lüleburgaz, Malkara, Mustafakemal-paşa, Pendik, Sancaktepe, Sultangazi, Şişli, Tuzla, Üsküdar, Yıldırım ve Zeytinburnu Belediyeleri de birer ödül aldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli