Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Avşa Adasındaki çay bahçeleri yenileniyor

Avşa Adasındaki çay bahçeleri yenileniyor

Avşa´da yeni çay bahçeleri yapım ihalesi gerçekleştirildi

Avşa´da yeni çay bahçeleri yapım ihalesi gerçekleştirildi
Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, ilçeye bağlı Avşa Mahallesi´ndeki eski çay bahçelerini yıkarak yerine modern görünümlü çay bahçeleri kazandırılması için çalışmaları hızlandırdı. 

Marmara Adalar Belediyesi tarafından Avşa Mahallesi´ne yapımı planlanan yeni çay bahçelerinin yapımı 15 Kasım tarihinde ihaleye çıkarıldı.
Çay bahçeleri yapımı İstanbul merkezli Ölçek Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Limited Şirketi tarafından üstlenildi.
Yaz aylarında ağırladığı yerli ve yabancı turist açısından Marmara Bölgesi´nin en gözde mahallelerinden biri olan Avşa´da yapılacak her değişikliğin ülke genelinde ses getireceğinin bilincinde olduklarını belirten Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, ?Avşa Adası´nın turizm alanında bölgemizin önemli noktalarından biri olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bu mahallemizde de değişim için çalışmalara başladık.? dedi.
Avşa´daki yeni çay bahçelerinin projesinin DMA Mimarlık bürosunca hazırlandığı bilgisi veren Başkan Aksoy şunları kaydetti:
?Avşa Mahallesi´ne kazandırmayı planladığımız yeni çay bahçeleri yapım ihalesi 15 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşmiştir. İhaleye katılan dört firma arasında en uygun teklif Ölçek Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Limited Şirketi tarafından verilmiş olup yapım işini üstlenmiştir. İhaleyi kazanan bu firma yetkilileri ile en kısa sürede sözleşmeyi imzalanıp çay bahçelerinin yapım çalışmalarına başlanacaktır.? dedi.
Yapım süresinin 150 gün olduğunu hatırlatan Aksoy, ?Avşa mahallemiz modern çay bahçeleri ile yeni sezonda konuklarını ağırlayacaktır. Şimdiden Avşa halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması için gerekli çabayı göstereceğiz.? diye konuştu.
Haber : Taygun Ertan



ışık aktaş
20.11.2016 17:31:57
Bence eski haliyle kalsın--Erdeğin yenilendi de ne oldu ?Eski halini arıyoruz

Aynur gezek
1.08.2023 02:01:06
Avşa çay bahçesi ihalesine katılmak istiyorum

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli