Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Avşa Adasında çöplük alan tutuştu

Avşa Adasında çöplük alan tutuştu

Avşa Adasının çöplerinin döküldüğü alanda başlayan yangın, Marmara İlçesinden getirilen destek araç ve ekiplerce söndürüldü.

Marmara İlçesine bağlı Avşa Adası´nda geçtiğimiz akşam çöp sahasında başlayan ve dün sabah sularında kontrol altına alınan yangın adada korku ve paniğe neden oldu.
Yangını başından sonuna kadar yakından takip eden Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Marmara İlçesi´nde kiraladıkları gemiye itfaiye personelinin yanı sıra arazöz ve iş makineleri yükleyip Avşa Adasınataşıyarak yangına geniş kapsamlı bir çalışmayla müdahale ederek söndürüldüğünü belirtti.

Kurban bayramında sezonun son tatilcilerini ağırlamak için hazırlıkların yapıldığı Avşa´da meydana gelen çöplük yangınını öğrendiği gibi kendisinin zaman kaybetmeden Avşa Adasına giderek çalışmaları yakından izlediğini söyleyen Başkan Aksoy, "Yangın poyrazın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevlere belediyemize ait sulama aracı, kepçeler, itfaiye araçları, orman işletmesine ait arazözler ile müdahale edildi. Yangın söndürme çalışmalarında belediyemizde görev yapan 60 arkadaşımız gönüllü olarak sabahın ilk ışıklarına kadar çalıştı. Yangın tamamen söndürülmüş olup adamız tatilcileri bekliyor." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli