Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Avşa Adası Cemevi için ilk adım atıldı

Avşa Adası Cemevi için ilk adım atıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Avşa Şubesi arasında, hizmet işbirliği protokolü imzalandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Avşa Şubesi arasında, hizmet işbirliği protokolü imzalandı.
Avşa Adası´na Cemevi yapılması ile imzalanan protokol töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ?Bandırma´da, Burhaniye´de, Avşa Adası´nda, Kepsut´ta, Balıkesir´in neresinde ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği taşıyan herkes dini, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun herkes eşittir. Alevi, Sünni, şu kimlik bu kimlik diye ayırt etmeden herkese yardımcı olmaya çalışacağız? dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde imzalanan protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Avşa Şubesi Başkanı Süleyman Dursun ve vakıf yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Protokol ile Kültür Tesis Alanı olarak kullanılması için tahsis edilen 620 metrekarelik arsa Cemevi kurulmak üzere vakfın hizmetine verildi. 

Protokol töreninde konuşan Başkan Uğur, ?Bandırma´da, Burhaniye´de, Avşa Adası´nda, Kepsut´ta, Balıkesir´in neresinde ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği taşıyan herkes dini, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun herkes eşittir. Alevi, Sünni, şu kimlik bu kimlik diye ayırt etmeden herkese yardımcı olmaya çalışacağız. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Avşa Şubesi ile aramızda ortak hizmet işbirliği protokolü yapıyoruz. Bu protokol ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne ait olan 620 metrekare yeri, imar planında da bu alanı Cemevi olarak belirledik, şimdi bu arsayı vakfın Avşa Şubesi´ne veriyoruz.? dedi.
Başkan Uğur´a desteklerinden dolayı teşekkür eden Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Avşa Şubesi Başkanı Süleyman Dursun, Cemevini kısa sürede hizmete sokmak istediklerini söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli