Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Avrupa´da ikinci olacak Elektrik Test Merkezi Bandırma´ya kuruluyor

Avrupa´da ikinci olacak Elektrik Test Merkezi Bandırma´ya kuruluyor

Avrupa´da ikinci olacak Türkiye´nin en büyük Elektrik Test Merkezi Bandırma´ya yapılacak

Avrupa´da ikinci olacak Türkiye´nin en büyük Elektrik Test Merkezi Bandırma´ya yapılacak
Bandırma´da Yükselen Şehir Platformu´na katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye´nin en büyük Elektrik Test Merkezi´nin Bandırma´ya yapılacağını söyledi.
Edincik yakınında bir lokantada düzenlenen toplantıda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bölgeye yatırım yapmak isteyen tüm müteşebbislerin önünü açmaya hazır olduklarını bildiren Yılmaz, Bandırma´nın yatırıma doymayacak bir alt yapısı olduğuna dikkat çekti.
Yılmaz, ?Avrupa´da ikinci olacak Türkiye´nin en büyük Elektrik Test Merkezi Bandırma´ ya yapılacak. Şu anda trafolar yeterince dayanıklımı, gerilimi var mı? Elektrik direğinden tutun, tüm elektrikle ilgili aksamların yapıldığı test edildiği bir merkez yapılıyor. Yaklaşık 600 milyon Avroya, birinci etabı mal olacak. Bu Bandırma´ya yapılıyor. Yapımında ilk etapta 300-400 mühendis çalışacak burada. Bunların hepsinin şehre katkısı olacak. Bu katkının yanı sırada burada bir sanayi tekrar piyasaya çıkacak. Yani alt yapısını güçlendirmek için firmalar burada daha farklı iş kollarını buraya getireceğine inanıyoruz.? dedi.
Yılmaz, Bandırma´ya kazandırılması planlanan ikinci küçük sanayi sitesinin yapımı konusunda resmi bir talep yapıldığında, gerekli desteği vermeye hazır olduklarını da söyledi.
Daha sonra konuşan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, mevcut sanayinin eski ve yetersiz olduğunu hatırlatarak şunları aktardı: ?Yapmış olduğumuz incelemelerde ve araştırmalarda zaten bu eksikliği fark ederek seçim beyannamemizde de yeni bir küçük sanayi yapılması ile ilgili taahhütlerde bulunmuştuk. Her zaman Küçük ve Orta Ölçekli sanayicimizin yanında olduk. Bandırma Belediyesi olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız.? diye konuştu.
Toplantıda söz verilen Bandırma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Kemal Şimşek´te, mevcut sanayi sitesinin zaman içerisinde ihtiyaca cevap vermez hale geldiğini açıkladı.
Toplantıya BTO Başkanı Mehmet Kılkışlı, BTB Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu, oda Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve Yükselen Şehir Platformu üyeleri katıldı.
Haber: Ahmet Pesen



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli