Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Avrupa Birliği Semineri bitti

Avrupa Birliği Semineri bitti

Ayvalık Belediyesi öncülüğünde, Friedrıch Ebert Stıtung Türkiye Temsilciliği, Türk-Alman Tandem Dayanışma ve Entegrasyon Derneği işbirliğiyle düzenlenen 2 günlük seminer sona erdi.

Ayvalık Belediyesi öncülüğünde, Friedrıch Ebert Stıtung Türkiye Temsilciliği, Türk-Alman Tandem Dayanışma ve Entegrasyon Derneği işbirliğiyle düzenlenen 2 günlük seminer sona erdi.
Eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın`ın da konuşmacı olarak katıldığı "AB Projeleri Hazırlama Eğitimi" ve "AB İlişkileri" konulu seminerde, Karayalçın`ın yanı sıra Prof. Dr. Haydar Çakmak, Doç. Dr. Nail Alkan, Yrd. Doç. Dr. Sezai Özçelik ve Dr. Levent Ersin Orallı da konuşmacı olarak yer aldılar.
Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ile Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr.Yakup Dinç, Ayvalık Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayı da katılımcının hazır bulunduğu 2 günlük eğitime katılanlara `AB Projeleri Hazırlama` eğitim sertifikasının ücretsiz olarak verildi.
Avrupa Birliği`nin geleceği, Avrupa Birliğine Üyeliğin Türkiye ye neler getireceği, Avrupa Birliğinin Sosyal Politikaları, Avrupa Birliğinin Parasal Politikaları, Avrupa Birliğinin Organları, Karar Alma Mekanizmaları ve Proje Döngüsü Yönetimi konularında bilgilerin verildiği seminerde, 1959 yılından bu yana aradan geçen 54 yılda Türkiye`nin halen daha AB`ye tam üye olabilmek için verdiği mücadele de mercek altına alındı. 
Doç. Dr. Alkan: "Türkiye`yi 20 yıl daha AB`ye almazlar"
Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim üyesi ve AB Uzmanı Doç.Dr.M.Nail Alkan`ın Türkiye`nin en az 20 yıl daha AB`ye giremeyeceğini ileri sürdü.
Türkiye`nin de AB için her yıl ödediği çok ciddi bir aidatlarında aralarında olduğu AB Fonlarından yararlanabilmek için girişimci kurum ve kuruluşlarla bireylerin proje üreterek, bu fonlardan yararlanmak üzere yapacakları başvuruların önemine dikkat çekilen seminerlerde, hazırlanacak projeler hakkında da katılımcılara bilgiler verildi.
`AB Projeleri Hazırlama Eğitimi` ve `AB İlişkileri` konulu seminere ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Türkiye için önemli bir konu olan AB ile ilgili seminerin katılımcılara ışık tutacağına inandığını açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı