Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Avrupa Şampiyonu motosikletçi Uğur´a teşekkür etti

Avrupa Şampiyonu motosikletçi Uğur´a teşekkür etti

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor sporcusu Milli motosiklet yarışçısı Ali Efe Yeğin, Yunanistan´da gerçekleştirilen BMU Avrupa Şampiyonas...

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor sporcusu Milli motosiklet yarışçısı Ali Efe Yeğin, Yunanistan´da gerçekleştirilen BMU Avrupa Şampiyonası 7. ve 8. etaplarında 1. olarak Avrupa Şampiyonu olarak Dünya Şampiyonası´na katılma hakkı elde etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile bir araya gelen Yeğin, desteklerinden dolayı Başkan Uğur´a teşekkür etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyespor´un başarılı sporcusu Ali Efe Yeğin, BMU Avrupa Şampiyonası genel klasman birincisi oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Avlu Balıkesir Sergi Salonu´nda bir araya gelen Yeğin, kazandığı kupaları Başkan Uğur´a göstererek bilgi verdi Başarılı sporcuyu kutlayan Başkan Uğur, spora ve sporcuya desteklerinin süreceğini söyledi.
Yunanistan´da gerçekleştirilen BMU Avrupa Şampiyonası 7. ve 8. etap yarışlarına katıldı. Hafta sonu Yunanistan´ın Serres pistinde gerçekleştirilen ve Türkiye´den 17 yarışçının katıldığı yarışmalarda İsrail, Almanya, İtalya, Sırbistan, Romanya gibi ülkelerin yarışmacıları da mücadele etti. 600 sınıfında yarışan Milli sporcu Ali Efe Yeğin, 7. etap yarışında en yakın rakibine 8 saniye fark atarak 1. oldu. 8. etap yarışmasına genel klasman birincisi olarak katılan Ali Efe Yeğin, iyi bir çıkış yaparak yarışta pozisyonunu korudu ve çekişmeli geçen mücadelenin sonrasında rahat bir şekilde yarışı rakiplerinin önünde bitirdi ve Avrupa´nın en büyüğü oldu. Kupa töreninde İstiklal Marşı´nı dinleten Ali Efe Yeğin, bir kez daha Türkiye ve Balıkesir´in gururu olmayı başardı.
Ali Efe Yeğin, BMU Avrupa Şampiyonası´nda geride kalan 5 etabı da 1. tamamlayarak genel klasman birinciliğini de sürdürmek istiyor. Şampiyon sporcu, bugüne kadar elde ettiği 8 etap birinciliği ile 2018´de yapılacak olan Dünya Şampiyonası´na katılmayı garantiledi. Ali Efe, bundan sonraki 5 etabı kazanamasa bile Dünya Şampiyonası´na gidecek.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli