Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Avcılık Kursu bitirenler sertifikalarını aldı

Avcılık Kursu bitirenler sertifikalarını aldı

Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Avcılık Kursunu başarıyla bitirenlere sertifikaları törenle verildi.

Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Avcılık Kursu`nu başarıyla bitirenlere sertifikaları törenle verildi.
Kursu başarıyla bitiren yeni avcılar için 29 Ekim günü düzenlene törende, sertifikalarını Edremit Halk eğitim Merkezi Müdürü (EHEM) İsmail Damar`ın elinden aldılar.
Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen avcılık kurslarında başarılı olan 30 kursiyer, sertifikalarını EHEM Müdürü İsmail Damar`ın elinden aldı. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yapıldığı gecede düzenlenen sertifika töreninde konuşan EHEM Müdürü İsmail Damar sürdürülebilir av ve yaban hayatı için avcılarımızın daha bilinçli olmalarını sağlamak ve eğitmek amacı ile bu tür kursların açıldığını anlattı.
Bu kurslar sayesinde avcılarımız daha bilinçli oluyorlar. Kursiyerlerimize yeni başlayacakları av hayatında kazasız ve belasız bol avlar dilerim şeklinde konuşan Damar, "Özellikle avcılar kulübü yetkililerimizi bu geceyi düzenledikleri için kutluyorum. Çünkü çok anlamlı bir günde, Cumhuriyetimizin kuruluşunu da unutmayarak bizlere iki bayramı birlikte yaşattılar, dernek görevlilerini." dedi.
Edremit Gümrük Avcılık ve Atıcılık Öğretim Gençlik Kulübü Derneği Başkanı Coşkun Taşkın, geceye katılanların önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin kurulmasını ve gelişmesini sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi minnet ve şükran duyguları içerisinde anıyor, vatanımız ve milletimiz uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah`tan rahmet diler, birlik ve beraberlik içinde nice mutlu bayramlar dilerim diyerek konuşmasını sürdüren Taşkın, "Bu kurslar sayesinde avcılarımız daha da bilinçlenerek doğaya saygılı birer birey haline geliyorlar. Derneğimiz çatısı altında ikinci kez böyle bir kursa ev sahipliği yapmanın ve Sayın misafirlerimizi derneğimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Derneğimizde 10 gün süre ile kursa katılıp başarılı olan yeni avcı arkadaşlarımıza, hayatları boyunca başarılar diliyorum. Bizler dernek olarak bu ve bu gibi etkinliklere ev sahipliği yapmaktan kıvanç duyuyoruz. Sürdürülebilir av ve yaban hayatı için bizlerde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerine ekledi.
Geceye katılan misafirlere, keşkek, pilav, et ve ayran ikram edildi. 
Ayrıca yeni açılacak avcılık kurslarına kayıt olmak isteyenlerin Avcılar Kulübüne bizzat müracaat etmeleri istendi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli