Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Avcılar armağanlarını Vekil Kırcı´dan aldı

Avcılar armağanlarını Vekil Kırcı´dan aldı

Erdek´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle Erdek Avcılar Derneği tarafından organize edilen domuz avı yarışmasında avcılar kıyasıya yarıştılar.

Erdek´in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle Erdek Avcılar Derneği tarafından organize edilen domuz avı yarışmasında avcılar kıyasıya yarıştılar. En büyük domuzu vurabilmek için 24 saat boyunca avlanan avcılar, vurdukları domuzları dernek binasının önünde sergilediler. Erdek Avcılar Derneği organizasyonunda gerçekleşen en büyük domuzu vurma yarışmasında dereceye giren avcılar ödüllendirildi. 

Erdek Avcılar Derneği binasında gerçekleşen ödül törenine Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı da katıldı. Dereceye giren avcılar ödüllerini veren Ak Parti Balıkesir Milletvekili Kırcı, avcılarla sohbet etti. Erdek Ak Parti İlçe Başkanı ve aynı zamanda da Erdek Avcılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Kemal Kayan ile Dernek Başkanı Ramazan Akdağ´dan avcılıkla ilgili bilgi alan Kırcı, Kapıdağ´daki avlak hayvanları da öğrenmeye çalıştı. Domuz avı, tavşan avı, kuş avı hakkında Milletvekili Kırcı´ya uzun uzun bilgi veren Ak Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, ?Tabii ki her av hayvanının belli bir sezonu oluyor. Biz Erdek Avcılar Derneği avcıları olarak avlanma sezonunun serbest olduğu aylarda ava çıkıyoruz. Derneğimizin ilkesi sürdürülebilir avcılığı gözetiyor ve buna göre avlanıyoruz.? dedi. Milletvekili Kırcı, av hayvanları ve avcılık konusunda aldığı brifingin ardından bir süre dernek binasının duvarlarında bulunan avcıların fotoğraflarını incelerken, ?Şu an avcılık konusunda iyi ya da kötü diye yorum yapamayacağım. Bir tarafta bir canlının öldürülmesinin korkutuculuğu diğer tarafta ise ata sporu olarak adlandırılan avcılık ve avlanmayla gerçekleşen bir ekosistem.? diye konuştu.
Yapılan domuz avı yarışmalarında ilk 5´e giren avcılara ödüllerini dağıtan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, ödül töreninin ardından dernek binasından ayrılarak geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Mustafa ve Ziya İlgen´in anneleri Zümrİye İlgen´in evini ziyaret ederek taziye ziyaretinde bulundu.
Erdek Avcılar Derneği´nin organizasyonuyla gerçekleşen en büyük domuzu avlama yarışmasında birinci olan Kemal Beygirci, çifteli av tüfeği, ikinci Ercan Palaz süperpoza av tüfeği, üçüncü Recep Akdağ otomatik av tüfeği kazanırken, dördüncü Ramazan Akdağ ve beşinci olan Yücel Kasım ise av kıyafeti ve fişekle ödüllendirildiler. Dernek Başkanı Ramazan Akdağ, ödül törenin ardından yaptığı açıklamada ise tüm avcılara teşekkür ederken, ?Yarışmaya sponsor olan herkesten Allah razı olsun? dedi. Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli