Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Avcı Eğitim Kursu açıldı

Avcı Eğitim Kursu açıldı

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Erdek Avcılar Derneği işbirliğinde ?Avcı Eğitimi Kursu" açtı.

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Erdek Avcılar Derneği işbirliğinde ?Avcı Eğitimi Kursu" açtı.
İlçemizde yeniden yapılanmaya giden ve güçlü üye potansiyeliyle ilçe avcılığına hareket getiren Erdek Avcılar Derneği´nin organizesi sonucu Erdek ve civar kırsal mahallelerde av merakı olan yaklaşık 40 avcı Erdek Halk Eğitim Müdürlüğüne kurs açılması için yaptıkları başvuru sonuç verirken, avcılık kursu Erdek 18 Eylül Ortaokulunda açıldı.
Erdek 18 Eylül Ortaokulunda başlayan Avcı Eğitimi Kursu´na 40 kursiyer kayıt yaptırdı. 32 saat ve 8 gün devam edecek olan kursta avcılıkla ilgili konularda eğitim verilecek.
Açılan kursta eğitimci olarak Bandırma Milli Parklar Şefi Ferah Çakır katılırken, kursiyerlere av köpekleri, avda kullanılan yırtıcılar, sağlık bilgisi, ilk yardım, av silahlıları ve uygulaması, avcılığın tarihi felsefesi ve özü, av için gerekli bilgiler, avcılıkta ahlaki bilgiler, ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması ve yurdumuzda av hayvanları başlıkları kapsamında detaylı bilgi veriliyor. 

Eğitim süresinin tamamlan-masının ardından kursiyerlerin sınava girecekleri ve başarılı olanların "Avcı Eğitim Belgesi" almaya hak kazanacakları belirtildi. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince avcılık belgesi alarak avlanmak isteyenlerin "Avcı Eğitim Kursu? nu tamamlayarak sertifika alma zorunluluklarının bulunduğunu hatırlatan Halk Eğitim Müdürlüğü bu kursları bitirmeden ve avcılık belgesi almadan avcıların artık tüfeklerini avlaklarda taşımaları ve avlanmalarının mümkün olmadığı uyarısında bulundu.
Erdek Avcılar Derneği Başkanı Ramazan Akdağ, açılan avcılık kursu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada "Zaten kurulu olan ancak işlevselliğini yitiren derneğimizi kısa sürede yeni yerine taşıyarak tekrar faal hale getirmeyi başardık. İlçemiz de avcılığa meraklı çok arkadaşımız ve genç var. Biz de ilçemizde var olan avcı potansiyelinin sözcüsü olarak bu kursun açılmasında öncü olduk. Bu kursun açılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca derneğimize maddi manevi desteğini esirgemeyen ve bizi hiç bir konuda yalnız bırakmayan AK Parti´li Belediye Meclis Üyemiz Yaşar Ceyhun Mırız´a teşekkür ediyorum." Dedi.
Haber : Taygun Ertan

 



Anahtar Kelimeler: Avcı Eğitim Kursu açıldı
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli